«Δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία κάτι που παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Ειδικότερα, η ίδια τόνισε πως πρέπει μελετηθεί που υπήρξε ασυνεννοησία, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος.

Παράλληλα, για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε πως είναι εργαλείο που φωτογραφίζουν τη στιγμή. Σημείωσε πως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της ΝΔ πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της

Αναφορικά με τα προβλήματα από την κακοκαιρία: «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότιτουλάχιστον 20 χρόνων. Άρα δημιουργήθηκαν πάσης φύσεως προβλήματα από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο, έχει αναγνωριστεί με τον πιο επίσημο τρόπο, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι υπήρξανε ζητήματα σε διάφορες βαθμίδες».

«Αυτό το οποίο ήδη γίνεται είναι να μελετηθεί που υπήρξαν κενά, που υπήρξε δυσλειτουργία, που υπήρξε ασυνεννοησία γιατί ξέρουμε ότι αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται πάντα και κάθε φορά αυτό βρίσκουμε μπροστά μας. Προφανώς πρέπει να γίνει έρευνα και να φανεί που υπάρχουν τα κενά και που έγιναν οι αρρυθμίες, τα λάθη, οι ασυνεννοησίες.  Όταν περνάει ο χρόνος, και αυτό είναι και η βασική αρχή της προπαγάνδας, αμβλύνεται η μνήμη μας και έτσι δεν θυμόμαστε τι έγινε στο παρελθόν. Δηλαδή πρώτον δεν ήταν συνηθισμένο χιόνι, δεύτερον αν δείτε για παράδειγμα το πόρισμα για το Μάτι λεει ότι ακόμη και αν δεν φύσαγε ήταν τόση η ανοργανωσιά και η ασυνεννοησία που πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε. Άρα πρέπει να δούμε και πρέπει να το δούμε με διάθεση αυτοκριτικής και έρευνας τι γίνεται μέσα στον κρατικό μας μηχανισμό. Το κράτος μας είναι οι άνθρωποι. Δεν μπορούν να βρίζουν (ο ΣΥΡΙΖΑ) διότι πλέον ξέρουν πως είναι το κράτος και ξέρουν ότι μπορεί να γίνουν προβλήματα. Δεν διδάχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τα λάθη του παρελθόντος του, πως διδάχτηκε; Όταν δεν θυμάται το ’17 ...».

Αναφορικά με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus 

«Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο που φωτογραφίζουν τη στιγμή, όλες οι δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν διαφορά άνω των 10 μονάδων. Η διαφορά αυτή υπήρχε από το 2016 και ενισχυόταν, εγώ δεν θα καθίσω να τσακωθώ με τον «αγγελιοφόρο», δεν έχω κανένα λόγο. Είναι χρήσιμο εργαλείο, να αυτή η δημοσκόπηση την οποία καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ λεει για τη διαχείριση της πανδημίας και δεν είναι ευχάριστα τα αποτελέσματα που βγάζει, τι να κάνω να τσακωθώ με το δημοσκόπο και να του πω ότι δεν μου έβγαλες καλά αποτελέσματα για τη διαχείριση της πανδημίας; Πρέπει να μάθουμε κάθε τι να το αναλύουμε με βάση το σκοπό που έχει, ο σκοπός που έχει αυτή τη στιγμή είναι να αποτυπώσει την εικόνα».
 

Ακούστε τη συνέντευξή της