Πετσας_45
Πολιτική

Πέτσας: Ο Τσίπρας θέλει εκλογές επειδή φοβάται ότι θα βγει τρίτος, όχι πρώτος

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πολιτική απήχηση του ιδίου, και του κόμματός του, να ακολουθούν φθίνουσα πορεία στις σφυγμομετρήσεις

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε ως «απέλπιδα προσπάθεια εντυπωσιασμού, υποκινούμενη από μικροπολιτικά κριτήρια», την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

«Ο λαός λέει ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, και η πρόταση δυσπιστίας το επιβεβαιώνει» είπε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει την πολιτική απήχηση του ιδίου, και του κόμματός του, να ακολουθούν φθίνουσα πορεία στις σφυγμομετρήσεις, αλλά και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να απειλείται από τη διαρροή ψηφοφόρων του προς το τρίτο κόμμα. «Γι' αυτό ζητά εκλογές. Όχι επειδή πιστεύει ότι θα βγει πρώτος, αλλά επειδή φοβάται ότι θα βγει τρίτος!» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι στην κριτική αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπήρξαν πολιτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον αποχιονισμό στο Χαλάνδρι, αναφέροντας ότι η συνεργασία του με τον δήμαρχο Χαλανδρίου είναι άριστη και «όλες οι προηγούμενες μέρες ήμασταν συνεχώς σε επικοινωνία. Όσο για την περιφέρεια Αττικής είπε ότι ήταν παρούσα σε διάφορα σημεία του Χαλανδρίου (Νομισματοκοπείο, Παπανικολή κλπ) όλες τις προηγούμενες ημέρες».

Αναφορικά με το μέγεθος της χιονόπτωσης, υπογράμμισε ότι τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας, ήταν πρωτοφανές, σε σχέση με πολλές τελευταίες δεκαετίες και συνέβη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επομένως, όποια δυνατότητα αποχιονισμού από δήμους, περιφέρεια κλπ, ήταν πολύ πιο περιορισμένη είπε ο κ. Πέτσας και συνέχισε: Είδαμε προβλήματα σε περιοχές, ιδίως σε όχι και τόσο βόρεια προάστια, όπως το Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη και Βριλήσσια, όπου εκεί δεν έχουν τον εξοπλισμό, που έχουν άλλες περιοχές όπως ο Ωρωπός, Διόνυσος και Αχαρνές, οι οποίες είναι πιο συνηθισμένες για να δράσουν άμεσα, και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με χιονόπτωση.