Στα όσα υποσχέθηκε αλλά δεν υλοποίησε κατά την θητεία του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ομιλία της στη Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα τονίζοντας απευθυνόμενη προς στα αριστερά έδρανα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόταση δυσπιστίας, ζήτησε «να φύγουμε εμείς και να έρθετε εσείς….. που από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής σας ηττηθήκατε κατά κράτος και στα δύσκολα και στα εύκολα και ξεγυμνωθήκατε μπροστά στην σκληρή αλήθεια…»

Η κα. Παπακώστα έκανε λόγο για «το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ, για το υποτιθέμενο ηθικό σας πλεονέκτημα, που πιστεύατε, ότι σας καθιστούσε ξεχωριστούς και θα εσκίαζε, ως υπερδύναμη, τους κακούς ξένους και τους αόρατους εχθρούς, αποδείχθηκε πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά μια ακόμη μυθοπλασία…»

«Εσείς που πιστεύατε, πως η κατασκευασμένη υπεροχή σας, θα αρκούσε για να ξεπεραστεί η κρίση και ως δια μαγείας η Ελλάδα θα γινόταν μια δεύτερη Εδέμ…Που με τις επιλογές σας και τις αποφάσεις σας γκρεμίσατε κάθε ψευδαίσθηση περί του ελπιδοφόρου νέου. Όταν ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και κληθήκατε να ασκήσετε πολιτική σαστίσατε, καθώς με μόνο όπλο στην φαρέτρα σας το κίβδηλο ηθικό σας πλεονέκτημα, αποδειχτήκατε ανίκανοι για την διακυβέρνηση της χώρας, καθώς φανερώθηκε η πλήρης άγνοιά σας και το έλλειμμα του πολιτικού Know How, με αποτέλεσμα την ανώμαλη προσγείωσή σας στην πραγματικότητα, όπως και των Ελλήνων, που πίστεψαν τα λόγια τα μεγάλα».

Όπως συνέχισε η βουλευτής της ΝΔ ζητάτε «να φύγουμε εμείς κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και να έρθετε εσείς, που από τα ΄΄go back΄΄ κα Μέρκελ… του κ. Τσίπρα, ΄΄go back΄΄ κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης , φτάσαμε στο σημείο , να ακούμε ότι η κα Άγκελα Μέρκελ «είναι μία πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και παρότι στο κεντροδεξιό κόμμα, είναι ανυχτόμυαλη, όπως φάνηκε από την στάση της στο προσφυγικό».

Η Κ. Παπακώστα επεσήμανε ότι από το «είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού και δεν βρέθηκα σε αυτήν την θέση, επειδή αγάπησα την καρέκλα εξουσίας» και από το «κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού υπάρχουν άλλοι για να τις κάνουν» φτάσαμε στην περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης, μετά το δημοψήφισμα του 2015, γιατί σε τελική ανάλυση… οι συμβιβασμοί ακόμη και οι οδυνηροί ή οι υποχωρήσεις είναι πάντα ένα ενδεχόμενο».

«Να φύγουμε εμείς και να έρθετε εσείς, που από το ''εμείς θα βαράμε τα νταούλια και αυτές – οι αγορές θα χορεύουν'' και από το ''με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσουμε τα μνημόνια'', φτάσαμε στο να ψηφίσετε το τέταρτο μνημόνιο και όλα τα μέτρα λιτότητας, που εξαθλίωσαν την κοινωνία, διέλυσαν την μεσαία τάξη και γέννησαν μεγαλύτερη ύφεση στην ελληνική οικονομία…

Να φύγουμε εμείς και να έρθετε εσείς, που από το ''ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται, καταργείται'' και από το ''ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας'' φτάσαμε στο να καλείτε τους Έλληνες πολίτες, να καταβάλουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και να έχουν προγραμματιστεί έως τον Ιούλιο του 2017, 1068 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Να φύγουμε εμείς και να έρθετε εσείς που από «''ο θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων'' φτάσαμε στο, να μεταβιβάσετε το 2017 στη FRAPORT 14 περιφερειακά αεροδρόμια», τόνισε η κ. Παπακώστα.