«Τα περιστατικά τυφλής βίας νεαρών το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Ειδικότερα, ανέφερε πως κακώς αφαιρέθηκε ο λόγος από τον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι είναι παραβίαση των κανονισμών ενώ ανέφερε πως είναι μια πρακτική που δεν συνηθίζεται.

Παράλληλα, τόνισε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης κερδίζει στις δημοσκοπήσεις και από τα Αριστερά και από τα Δεξιά.\

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Με αφορμή άρθρο του για τα περιστατικά τυφλής βίας: Παρακολουθώ φαινόμενο εδώ και αρκετό καιρό γιατί μου έχουν κάνει τρομερή εντύπωση αυτά τα περιστατικά τυφλής βίας νεαρών. Ένα περιστατικό, ένα –δυο έχουν συμβεί στην γειτονία μου στο Βύρωνα που ήταν μια ήσυχη γειτονιά, με κοινωνική συνοχή, που γνώριζε κανείς τους ανθρώπους και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση, έτσι άρχισα να το παρακολουθώ και μάζευα αυτά τα περιστατικά για να κάνω κάποια στιγμή ανάλυση ή κάποιο άρθρο κτλ. Τα περιστατικά τον τελευταίο καιρο, τον τελευταίο χρόνο έχουνε όπως καταγραφώ πολλαπλασιαστεί. Κάθε μήνα έχουμε 2-3 τέτοια περιστατικά, είναι πολλές οι αιτίες, είναι πολυπαραγωγικο το ζήτημα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία αλλά οφείλεται βασικά στο ότι έχουμε αποδιαρθρωθεί...

Tο φαινόμενο με την νεανική βία είναι παρά πολυ σημαντικό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διακομματικά. Ξεπερνάει τα κόμματα και φυσικά οι κοκορομαχίες μεταξύ των κόμματων παίζουν κι αυτές τον ρόλο τους. Δεν είναι η βασική αιτία αλλά το σύστημα το πολιτικό αποδιώχνει παρά ενσωματώνει την νεανική αμφισβήτηση, την οργή, την κοινωνική αδικία ή περιθωριοποίηση κι όλα αυτα τα οποία συντελούν στο προβλημα.

Αναφορικά με το επεισόδιο Πολάκη στη Βουλή

Νομίζω ότι κακώς αφαιρέθηκε ο λόγος από τον κ.Πολάκη, κακώς. Είναι παραβίαση των κανονισμών και είναι μια πρακτική που δεν συνηθίζεται. Εδώ στην ελληνική Βουλή ο καθένας μακρηγορεί και λεει το μακρύ του και το κοντό του, δεν έχει ούτε χρόνο κτλ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μιλάμε 2 λεπτά maximum 3. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τέτοιοι κανόνες και μάλιστα νομίζω ότι πρέπει κάποια όρια να μπουν για να διευκολύνεται η συζήτηση και για να την παρακολουθήσουν και οι τηλεθεατές αλλά εν πάση περιπτώσει από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πολύ κακώς αφαιρέθηκε ο λόγος από τον Πολάκη. Και νομίζω ότι ενδεχομένως, δεν ξέρω αν ο κος Αθανάσιου ήταν βαλτός, δεν έχω καμια τέτοια ένδειξη αλλά εν πάση περιπτώσει και βαλτός να μην ήταν τη δουλειά του την έκανε γιατί ενεργοποιήθηκε ο κωδικός Πολάκης.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη φράση του Πολάκη «τσίγκινο σωβρακάκι»

Όχι εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα «τα τσίγκινα σωβρακάκια» αλλά το ουσιαστικό στοιχείο είναι ότι η ενεργοποίηση του κωδικού Πολάκη έστρεψε τη δημόσια συζήτηση και αντί να συζητάμε για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που αφορά το μέλλον της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας, συζητάμε για τον Πολάκη. Κι αντί να συζητάμε για τον Φουρθιώτη και τις ύποπτες σχέσεις που θα είχαν οδηγήσει σε παραίτηση τουλάχιστον του υπουργού δεξιού χεριού του πρωθυπουργού, συζητάμε για τον Πολάκη.

Για το αν είναι προβληματικό για το ΣΥΡΙΖΑ ότι συντάχθηκε μαζί του 

Συντάχτηκε όλο το κόμμα όχι για τα τσίγκινα σωβρακάκια, συντάχτηκε όλο το κόμμα, και εγώ συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς, ως προς την αποδοκιμασία ότι του αφαίρεσαν το λόγο. Δηλαδή υπάρχει μια τακτική από τη ΝΔ προκαλούνε τον Πολάκη για να προκαλέσουν τις αντιδράσεις για τσίγκινα σωβρακάκια και αντί να μιλάμε για ανάπτυξη της χώρας... Αυτό ενδεχομένως να συμφέρει τη ΝΔ και την κυβέρνηση, το καταλαβαίνω κάθε φορά όταν ζορίζεται να πηγαίνει η συζήτηση στον Πολάκη αλλά ούτε τη χώρα συμφέρει ούτε το ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ΚΙΝΑΛ

Θεωρώ ότι ο Ανδρουλάκης κερδίζει αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις και από τα και Αριστερά από τα Δεξιά και μάλιστα ισόποσα. Περίπου τα ίδια χάνει η ΝΔ και περίπου το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η γνώμη μου είναι ότι και τα δύο κόμματα είχανε υποτιμήσει καταρχήν τη δημοσκοπική, αλλά την έλξη της παρουσίας Ανδρουλάκη ο οποίος είναι νέος, δεν έχει κυβερνήσει άρα είναι άφθαρτος, κρατάει χαμηλό προφίλ. Νομίζω ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συνειδητοποιήσει τον ενδεχόμενο κίνδυνο γιατί φυσικά συνιστά κίνδυνο αφού δείχνει ότι παίρνει κάποιους ψηφοφόρους στις δημοσκοπήσεις αλλά πολύ περισσότερο η ΝΔ έκανε λάθος γιατί νόμιζε ότι θα αντλήσει ψηφοφόρους μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ ενώ αντλεί και από τη ΝΔ. Για αυτό βλέπετε και όλες τις τελευταίες κινήσεις του κ. Μητσοτάκη σε κοινωνικό επίπεδο ακόμα και ο ΕΝΦΙΑ σημερα έχουν να κάνουν με το να εμποδίζουν τη διαρροή ψηφοφόρων προς το Κέντρο.

Άρα κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμά τη δημοσκοπική άνοδο του κ. Ανδρουλάκη γιατί άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλάει για χαρούμενους δημοσκόπους, για πληρωμένες δημοσκοπήσεις ...

Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του Τσίπρα, αυτό που μπορώ να σας πω είναι τις δημοσκοπήσεις πρέπει να τις παίρνουμε σοβαρά, όσο σοβαρά χρειάζεται. Δηλαδή να μην τις βλέπουμε σαν αποτέλεσμα εκλογών αλλά να τις βλέπουμε σοβαρά, να τις μελετάμε σαν την φωτογραφία της στιγμής.

Αν είναι υπέρ να ανοίξει ο φάκελος της Novartis αν γίνει κυβέρνηση

Πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εγώ βλέπω ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει αναιτιολόγητες εισροές στο λογαριασμό του αλλά τέλος πάντων, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω από τη Novartis μαζί όλοι. Γιατί δεν τα ζητάει η κυβέρνηση;

Ακούστε τη συνέντεξή του