Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων που συζητά σχέδια νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι βουλευτές αναφέρθηκαν στην δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη καταδικάζοντας απερίφραστα την πράξη.

«Όλοι μας σοκαριστήκαμε με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ενός 19 χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη. Το δρεπάνι του τυφλού οπαδικού μίσους του στέρησε τη ζωή», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

«Τα συλλυπητήρια μας δεν αρκούν, οι ευχές μας να μην ξαναγίνει αυτό δεν φτάνουν. Ως πολιτεία και ως κοινωνία, πρέπει να επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, ώστε ο Άλκης, που τον σκότωσαν μόνο και μόνο επειδή ήταν μια συγκεκριμένη ομάδα, να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της βαρβαρότητας», τόνισε ο ίδιος.

«Μια τέτοια δολοφονία είναι τραγικό γεγονός που αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που οφείλει να μας προβληματίσει και να αποτελέσει αφορμή για να μπει ένα οριστικό τέλος», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου που πρόσθεσε: «Περιοριζόμαστε κάθε φορά σε κάποιες ωραίες λέξεις και θεωρητικές εκφράσεις για τη βούληση αντιμετώπισης του προβλήματος και την επόμενη ημέρα είμαστε στον ίδιο παρονομοστή».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε «σχέση του χουλιγκανισμού με τους ιδιοκτήτες των ομάδων». «Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι ιδιοκτήτες ομάδων οικοδομούν προσωπικό στρατό για να ασκήσουν εξουσία πολιτική, την οποία έχουμε δει πολλές φορές να εκδηλώνεται και σε αυτό το πεδίο η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα να το ανατρέψει αλλά πολλές φορές εμφανίζει μια συνένοχη ουδετερότητα», είπε ο κ. Μάρκου και τόνισε πως η κυβέρνηση και ο κ. Αυγενάκης έχουν την κύρια ευθύνη, διότι μόνο η έκφραση της πολιτικής βούλησης δεν επαρκεί γιατί δεν έχει κινηθεί ώστε να αρθούν αυτές οι σχέσεις ιδιοκτητών και χουλιγκάνων.