Η ευκολία με την οποία ο κ. Παύλος Πολάκης χρησιμοποιεί ψευδείς ισχυρισμούς ή επινοεί ιστορίες για αγρίους μόνο και μόνο για να στραφεί εναντίον των δημοσιογράφων και τάχα μου να παραστήσει το θύμα ή τον διωκόμενο αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από το ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Ο κ. Πολάκης, μιλώντας την Τρίτη το βράδυ σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα, για να "εντυπωσιάσει" με τον αποκαλυπτικό του λόγο τους συνομιλητές του, αναφέρθηκε στο δυστύχημα που έγινε προ ημερών στα Τζουμέρκα και έχασε την ζωή του ένας νεαρός ορειβάτης. Για ποιο λόγο; Για να κατηγορήσει τους δημοσιογράφους πως δεν έκαναν θέμα το γεγονός πως ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του επειδή η Ν.Δ έχει καταργήσει τη βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο, την οποία είχε εγκαινιάσει ο Α. Τσίπρας όταν ήταν πρωθυπουργός.

Ο λόγος που προέβη σε αυτή την "αποκαλυπτική" καταγγελία περί κατάργησης της βάσης αεροδιακομιδών στο Άκτιο ήταν για να "ισοφορίσει" τις εντυπώσεις για ένα περιστατικό που είχε λάβει χώρα επί των ημερών του. Για να πει με λίγα λόγια πως για εμάς έκαναν θέμα για τη Ν.Δ που "κατάργησε" τη βάση του Ακτίου και πέθανε ένας νεαρός ορειβάτης όχι.


Ας δούμε τι είπε ο κ. Πολάκης και τι τελικά ισχύει.


Συγκεκριμένα στην καταγγελία του ανέφερε:

"Για να καταλάβετε του πόσο ελεγχόμενη, κατευθυνόμενη και πληρωμένη δημοσιογραφία έχουμε σε αυτή τη χώρα. Το λέω έτσι. Θα θυμάστε πως είχαμε φτιάξει τη βάση των αεροδιακομιδών στη Σύρο. Όταν υπήρξε ένα περιστατικό, το οποίο ήταν στην Αστυπάλαια. Έγινε η διακομιδή ο ασθενής άργησε να πάει γιατί τότε δεν υπήρχε βάρδια γιατρού, μάλλον ήταν απασχολημένος ο γιατρός σε κάποια άλλη πτήση και έπρεπε να πάει το άλλο ελικόπτερο από τη Ρόδο που βρήκε γιατρό και έπρεπε να πάει πιο καθυστερημένα. Τότε είχε γίνει ανάστα ο κύριος. Μήπως είδατε το περιστατικό που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Πίνδο; Με το νεαρό ο οποίος περίμενε 3.5 ώρες να πάει το ελικόπτερο από τη βάση του Ακτίου την οποία την κατήργησαν. Τη βάση του Ακτίου την έχουν καταργήσει. Εμείς την ανοίξαμε. Την έχουν καταργήσει τώρα. Που είναι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία να αναδείξει το θέμα".

Πάμε τώρα στην ουσία των γεγονότων για να δούμε ποια είναι η αλήθεια και αν ο κ. Πολάκης λέει συνειδητά ψέματα μόνο και μόνο για να κάνει μια ακόμη φορά τη λεζάντα του εναντίον των δημοσιογράφων με το γνωστό στιλ "βαράω και δέρνω", για να μη το γράψουμε αλλιώς.

Πρώτο ψέμα: Δεν έχει καταργηθεί η βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο

Δεύτερο ψέμα: Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν μπορεί να κάνει επιχείρηση διάσωσης σε τέτοιου είδους δυστυχήματα. Εκτός και αν ο κ. Πολάκης νομίζει πως στα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ που είναι επιφορτισμένα με τις αεροδιακομιδές "επιβαίνουν" μέλη της ΕΜΑΚ ή φέρουν "καλάθια" για την ανάσυρση τραυματιών από κακοτράχαλα σημεία.

Και επειδή στην παρέμβαση του ο κ. Πολάκης, στοχοποίησε για μια ακόμη φορά τα "Παραπολιτικά" με ειρωνικές αναφορές στον εκδότη τους Γ. Κουρτάκη, λέγοντας "περιμένετε να κάνει αποκαλύψεις ο Κουρτάκης", εμείς του προσφέρουμε με ρεπορτάζ την αποδόμηση των λεγομένων του σε σχέση με την "ιστορία" που έπλασε για τη βάση του Ακτίου.

Επικοινωνήσαμε με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβαζα κ. Κώστα Μπάρκα και τον ρωτήσαμε ευθέως εάν έχει καταργηθεί η συγκεκριμένη βάση αεροδιακομιδής. Μας απάντησε κατηγορηματικά "όχι" ο άνθρωπος.

Επικοινωνήσαμε και με τον αρμόδιο διοικητή της περιοχής Μ. Τσοβίλη και μας απάντησε: "Η βάση λειτουργεί κανονικά και μάλιστα λειτουργούσε κανονικά και την ημέρα που έγινε το δυστύχημα με τον νεαρό Ορειβάτη".