Ανάρτηση για την αυστηροποίηση των ποινών έναντι στα ειδεχθή εγκλήματα, όπως ο βιασμός ανηλίκων, έκανε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού στην προσωπική του σελίδα, δηλώνοντας πως «Η Δικαιοσύνη έχει πλέον στα χέρια της τα απαραίτητα εργαλεία».

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Δημητριάδης αναφέρεται στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που προβλέπουν αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη στο έγκλημα του βιασμού ανηλίκου, τη διεύρυνση του χρόνου παραγραφής του εγκλήματος και την αύξηση του ορίου της υφ΄ όρον απόλυσης για την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Επιπλέον στην ανάρτηση του κ. Δημητριάδη γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση η εξέταση των θυμάτων να γίνεται με παρουσία ψυχολόγου σε αυτοτελή γραφεία προστασίας ανήλικων θυμάτων, αλλά και στην προτεραιότητα που δίνεται στην ανάκριση και εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων.

«Η Δικαιοσύνη έχει πλεον στα χέρια της τα απαραίτητα εργαλεία: Αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα όπως είναι ο βιασμός ανηλίκου. Καμία ανοχή», σημειώνει ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.