Επισκέψεις σε σχηματισμούς, μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν σε νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου (Σκύρο, Λήμνο, Σαμοθράκη και Αγ.Ευστράτιο) πραγματοποίησε σήμερα, πρώτη μέρα της τετραήμερης περιοδείας του σε μονάδες των πρόσω, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αρχικώς, ο ΥΦΕΘΑ μετέβη στη νήσο Σκύρο, όπου στο Διοικητήριο της 135ης Σμηναρχίας Μάχης ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις τόσο της φιλοξενούσας 135 ΣΜ, όσο και δύο άλλων μονάδων που εδρεύουν σε αυτό το στρατηγικής σημασίας νησί του Κεντρικού Αιγαίου, δηλαδή της 7ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποιήσεως (7η ΜΣΕΠ), καθώς και του Ναυτικού Σταθμού Σκύρου, για την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

5508067
5508061
5508054
5508040

 

Ακολούθως, πάντα στη Σκύρο, ο υφυπουργός επισκέφθηκε την 22η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (22 ΜΚ/Β), τα μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής (Readiness) F-16, καθώς και το εκεί εδρεύον Κλιμάκιο της Διακλαδικής Μονάδος Μη Επανδρωμένων Αερο-οχημάτων (Medium Altitude Long Endurance UAV/ MALE UAV), που επιχειρεί με τα ισραηλινής προελεύσεως UAV «HERON-1».

Στη συνέχεια ο ΥΦΕΘΑ με ελικόπτερο ΝΗ-90 του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2ο ΤΕΑΣ) επισκέφθηκε τον Άγιο Ευστράτιο και το ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού και αμέσως μετά τη Σαμοθράκη και την εκεί έδρα του 41ου Συντάγματος Πεζικού. Εκεί ενημερώθηκε από τους Διοικητές τόσο της Τακτικής Διοικήσεως όσο και του Ναυτικού Σταθμού Σαμοθράκης για την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Μετά το πέρας αυτών, ο Ν.Χαρδαλιάς παρακολούθησε επίδειξη από το Τμήμα Χρονικής Ετοιμότητος του Συγκροτήματος και επισκέφθηκε τον εξομοιωτή βολής τυφεκίου G3 που υπάρχει εκεί.

5508048_2
5508045_2

Στη Λήμνο, τελευταίο σταθμό του σημερινού σκέλους της περιοδείας του, ο ΥΦΕΘΑ, πραγματοποίησε κατά σειρά επισκέψεις στην έδρα της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, στο Στρατηγείο της 88ης Στρατιωτικής Διοικήσεως, στο 88ο Τάγμα Υγειονομικού, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Φρουράς καθώς και τον Ναυτικό Σταθμό Λήμνου, όπως και τα κλιμάκια μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής (Readiness) F-16, καθώς και του ελικοπτέρου Super Puma, όπου συνομίλησε με ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ΥΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιά στη σημερινή πρώτη μέρα της περιοδείας του, συνόδευαν ανά περίπτωση, ο Διοικητής της ΧΙΙης Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος στη Σαμοθράκη, ο Διοικητής της 88ης ΣΔΙ Ταξίαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος στη Λήμνο και ο Υποδιοικητής της 88ης ΣΔΙ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Σπυρίδων Παπαγεωργίου στον Άγιο Ευστράτιο.

5508047_2

Τέλος από πλευράς μη στρατιωτικών επαφών, ο Ν.Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους Δημάρχους Σκύρου Νίκο Μαυρίκο, Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο και Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, ενώ στο τελευταίο νησί συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο Γ΄ και τον Έπαρχο Άγγελο Βλαττά.