Στην Αργολίδα, που αποτελεί ένα από τα κάστρα της ΝΔ, θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσει με τους αγρότες της περιοχής τα προβλήματα τους μετά τον παγετό που έπληξε τα εσπεριδοειδή. Φυσικά στις συζητήσεις ξεχωριστό χώρο αναμένεται να έχουν τα θέματα της οικονομίας αφού η ακρίβεια καλπάζει στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Η επίσκεψη αυτή του Αλέξη Τσίπρα έρχεται στην σκιά της αποπομπής του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την τοποθέτηση του Γιώργου Γεωργαντά γα τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει συγκεκριμένες ενστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής σχολίασε τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα λέγοντας: «Μοιράσατε με αδιαφάνεια τεράστιο δημόσιο χρήμα και σήμερα τολμάτε να πείτε στους πολίτες που κρυώνουν ότι θα εκτραπούμε δημοσιονομικά γι’ αυτό δεν τους στηρίζετε. Αντί να μειώσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, το ΦΠΑ στα τρόφιμα λέτε ότι θα ξεφύγουμε δημοσιονομικά».

«Tι κάνατε 2,5 χρόνια; Σας αφήσαμε στρωμένη την οικονομία και το χρέος και εσείς μιλούσατε για το Μητσοτάκης effect. Πού πήγανε όλα αυτά τα χρήματα; Σε επιχειρήσεις και κουμπάρους. Ύστερα σας πρόσβαλε τάχα η παραδοχή του κ. Λιβανού για το 2007. Δεν υπάρχει διαφορά. Είναι η ίδια πρακτική. Είτε με σακούλες, είτε με εμβάσματα, είτε εκτός πόθεν έσχες είναι το ίδιο. Είτε τα μοιράζουν οι Μαυρογυαλούροι του 1960, είτε οι γιάπηδες του 2022 το ίδιο είναι. Αυτή είναι η λογική σας», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα: «Ροκανίζετε τα εφόδια. Δεν αυξάνετε τον κατώτατο μισθό αλλά έχετε θράσος να μοιράζετε χρυσούς μισθούς σε γαλάζια golden boys. Πρώτα στην ΔΕΗ τώρα και στον ΕΦΚΑ. Διαβάζω ότι αποφάσισε να ορίσει 8 χιλιάδες ευρώ μισθό το μήνα στον διοικητή του ΕΦΚΑ την ώρα που δεν ανεβάζει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ. Αυτοί είστε την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν μπορούν να περάσουν το μήνα και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα εσείς δίνεται παχυλούς μισθούς στα δικά σας παιδιά».