Κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους, Αλέξη Τσίπρα, και Νίκο Ανδρουλάκη, άσκησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Αιχμή του δόρατος της κριτικής του πρωθυπουργού απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η φράση: «Να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα σε ποιο βαθμό συντάσσεται με τις απόψεις του κ. Πολάκη. Δια της σιωπής του και δια της στήριξης που του παρέχει αντιλαμβάνομαι ότι τα πιστεύει και ο ίδιος. Όλα αυτά νομίζω ότι καταδεικνύουν και θυμίζουν στους Έλληνες πολίτες τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015, το γιουρούσι στην εξουσία, τις τραγικές συνέπειες αυτού που ζήσαμε το πρώτο εξάμηνο. Μας το λένε ξεκάθαρα ότι «όταν θα ξανάρθουμε θα είναι αλλιώς».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Άρα ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να κατηγορούν την Νέα Δημοκρατία για καθεστώς, όταν οι ίδιοι όχι απλά έχουν επιδείξει καθεστωτικές λογικές. Να υπενθυμίσω ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν υποθέσεις παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει τελικά η Δικαιοσύνη, η Βουλή έκανε τη δουλειά της, από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης. Αλλά ποιοι ακριβώς μιλάνε και μας κατηγορούν για όλα αυτά τα απίθανα τα οποία αραδιάζει ο κ. Τσίπρας σε όλες τις ομιλίες του;

Σε κάθε περίπτωση, συνομιλώ με τον κ. Τσίπρα, με τους πολιτικούς αρχηγούς θεσμικά, γιατί αυτή είναι υποχρέωσή μου. Δεν έχω καμία πρόθεση να απαντώ καθημερινά στον κ. Τσίπρα σε όλα αυτά τα οποία λέει.»

Αναφορικά με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός είπε: «Το τι συμβαίνει στο ΚΙΝΑΛ, στο ΠΑΣΟΚ, όπως επιλέξουν τελικά να καταλήξουν στο όνομά τους, αφορά τους ίδιους. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μέχρι στιγμής αυτά τα οποία ακούω είναι εντυπωσιακά ασαφή. Είναι τσιτάτα, είναι τίτλοι χωρίς κανένα περιεχόμενο, χωρίς καμία ουσία, χωρίς καμία κοστολόγηση. Ειλικρινά δεν περίμενα αυτό. Περίμενα κάτι πιο τεκμηριωμένο, κάτι πιο σοβαρό. Αλλά νωρίς είναι ακόμα. Μπορεί να υπάρχει στον τομέα αυτό περιθώριο βελτίωσης.