«Υπερψηφίσαμε το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Κάποια στιγμή η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμυντική βιομηχανία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τα εξοπλιστικά, ο κ. Βλάχος σημείωσε πως δεν είναι συνεπής και μπάζει από παντού.

Παράλληλα ο κ. Βλάχος ανέφερε πως ο κόσμος εμπιστεύεται όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, ενώ είπε πως ο Ανδρουλάκης πήρε ένα ΝΑΙ για αυτόνομη πορεία του κόμματος. Ακόμη τόνισε πως ζητήματα συνεργασιών δεν υπάρχουν.

Επιπρόσθετα είπε πως το ΚΙΝΑΛ θέλει να φέρει αλλαγή στον τόπο, ιδιαίτερα τώρα που η  κοινωνία πλήττεται και γονατίζει.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως το κόμμα τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει καμπάνια κατά της
ακρίβειας.

Ακόμη σημείωσε ότι ο ΦΠΑ θα πρέπει να υποχωρήσει στο 6% και ο κατώτατος μισθός να είναι 751 ευρώ.

Τέλος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επί διακυβέρνησης του γονάτισε τη ΔΕΗ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Βλάχου στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με την χθεσινή συζήτηση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Είναι μια διαχρονική και πάγια θέση μας ότι εξοπλίζει τη χώρα, ότι της δίνει κύρος, ότι τη θωρακίζει απέναντι στις τουρκικές απειλές είναι κάτι το οποίο εμείς διαχρονικά το στηρίζουμε. Αυτό το οποίο προσθέτουμε στην κουβέντα είναι ότι η Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσει τη δική της αμυντική βιομηχανία και να έχει τη δυνατότητα η χώρα να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της και να εξάγει καινοτομία».

«Στηρίζουμε τη συμφωνία απλά η προστιθέμενη αξία για τη χώρα θα είναι να αρχίσει να παράγει, να είναι συμπαραγωγός, να εξάγει τεχνογνωσία. Επίσης πρέπει να βάλουμε το πλαίσιο σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, τη στιγμή που η Ελλάδα ξοδεύει ένα τόσο σημαντικό μέρος του εθνικού της ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες κάποιες χώρες της Ευρώπης να πουλάνε όπλα στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο το έχει αναδείξει ο κ. Ανδρουλάκης και θα το πάμε και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο αν χρειαστεί ως χώρα γιατί είναι αναγκαίο να συζητηθεί στο ανώτατο επίπεδο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργήσουμε ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, να γίνει εθνική μας στρατηγική γιατί φαντάζεστε όλοι ότι ένα ράλι εξοπλισμών θα γονατίσει και τους άλλους, και ένα ράλι εξοπλισμών οδηγεί πάντα σε ένα ατύχημα. Σημαντικό είναι να χτιστεί μια κοινότητα ασφάλειας και ειρήνης στη Μεσόγειο για να μπορέσουμε όπως έκαναν και κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τους γειτονικούς λαούς», υπογράμμισε ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ μπάζει από παντού, είναι μια στάση η οποία δεν είναι συνεπής. Γνωρίζετε όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα να αποδεχτεί ότι πολλές φορές πρέπει να χτίζουμε εθνικά μέτωπα, πρέπει να συμφωνούμε, δεν είναι όλο διχαστικά στην πολιτική. Σε ότι αφορά τα εθνικά ζητήματα και η κληρονομιά της Φώφη Γεννηματά αλλά και σημερινή η στάση του κ. Ανδρουλάκη δείχνει ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Ερωτηθείς αν θα μετρήσουν στις τελικές αποφάσεις τους τα δημοσκοπικά ευρήματα για κομματικές συνεργασίες, απάντησε: «Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε ένα συντριπτικό ναι στην πρότασή του για μια αυτόνομη πορεία και ενωτική πορεία. Στο κόμμα αυτή τη στιγμή έχουμε το μυαλό μας πως θα το μεγαλώσουμε, πως θα το επανασυνδέσουμε με την κοινωνία. ...Αυτή τη στιγμή ζητήματα συνεργασιών δεν υπάρχουν. Ο κ. Μητσοτάκης για παράδειγμα έχει αποκλείσει τη συνεργασία, ο κ. Τσίπρας μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο λοιπόν».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η πλειονότητα των οπαδών του ΚΙΝΑΛ έχει αντι-ΣΥΡΙΖΑ λογική, επισήμανε: «Το κίνημα μας είναι ένα θετικό πολιτικό κίνημα το οποίο θέλει να φέρει την αλλαγή στον τόπο και να εφαρμόσει ξανά τις αξίες και τις αρχές του για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια ειδικά τώρα που ο κόσμος πλήττεται και η κοινωνία γονατίζει. Το σημαντικό για εμάς δεν είναι να προσδιοριζόμαστε με ταμπέλες αντί, άλλωστε οι ταμπέλες αντί εξέπνευσαν. Και το αντιμνημόνιο κατέρρευσε και το αντί –ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπνέει κανέναν το ζήτημα είναι να έχουμε μια θετική πολιτική πρόταση για τον κόσμο για αυτό ξεκινάμε τις επόμενες μέρες καμπάνια ενάντια στην ακρίβεια».

Για τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε: «Έχουμε προτείνει να πάει ο ΦΠΑ στο 6% και ο κατώτατος μισθός να ξεκινήσει να συζητιέται από τα 751€ που ήταν πρόταση των κοινωνικών εταίρων αλλά να κάτσουν οι κοινωνικοί εταίροι στο τραπέζι και να καθορίσουν αυτοί, να μην ''σκοτώσουμε'' την αγορά αλλά να δώσουμε χέρι βοηθείας στους εργαζομένους. Προτείναμε τις προάλλες ένα νέου τύπου ΕΚΑΣ γιατί οι χαμηλοσυνταξιούχοι επίσης πλήττονται από την ακρίβεια. Σας λεω λοιπόν το εξής η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ που ουσιαστικά βοηθάει κυρίως τη μεγάλη περιουσία και θα κοστίσει στο δημόσιο γύρω στα 600 εκ. με τα ίδια ακριβώς χρήματα θα μπορούμε σε 350 χιλιαδες συνταξιούχους να ενισχύσουμε το εισόδημά τους».

«Υπάρχουν μέτρα, υπάρχουν δυνατότητες είπε σωστά και ο κ. Κυρανάκης πρέπει να το πει και τον κ. Μητσοτάκη να το ακούσει καλύτερα ότι αντί να δίνουμε 1,7 δις για να επιδοτούμε διαρκώς τους λογαριασμούς ρεύματος πρέπει σταδιακά και παράλληλα να ενισχύσουμε τους πολίτες να γίνουν παραγωγοί», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την πρόταση του κ. Τσίπρα για πάγωμα των αυξήσεων της ΔΕΗ και της κας Γεροβασίλη ότι τα χρήματα θα βρεθούν από τα αποθεματικά, απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας και η κα Γεροβασίλη έχουν πολύ μειωμένο τεκμήριο αξιοπιστίας όταν μιλάνε για τη ΔΕΗ άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι επί κυβερνήσεως τους η ΔΕΗ γονάτισε. Τέτοιες προτάσεις είναι πολύ αργά να τις λεει ο κ. Τσίπρας δεν έχει την αξιοπιστία ούτε να τις αξιοποιήσει γιατί δεν γίνονται και κατά δεύτερον ούτε να γίνει πιστευτός στον κόσμο γιατί οδήγησε όχι μόνο τη ΔΕΗ αλλά γενικότερα τις δημόσιες επιχειρήσεις στην κατάρρευση. Δεν είναι εφικτή αυτή η πρόταση».

Ερωτηθείς αν σκέφτονται να κάνουν ψηφοφορία στη βάση του κόμματος στο ενδεχόμενο πρότασης για κυβερνητική συνεργασία, είπε: «Είμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας οργάνωσης του κόμματος. Ξεκινάμε την αυτό-οργάνωση με ιδρυτικές συναινέσεις τον επόμενο μήνα, μετά θα εκλέξουμε τις τοπικές μας οργανώσεις και θα πάμε στο συνέδριο όπου θα εγκρίνει την πολιτική μας στρατηγική και ένα νέο καταστατικό οπότε είναι πολύ πρώιμο να σας απαντήσω σε κάτι τέτοιο αλλά επειδή είμαστε ένα θεσμικό κόμμα οποιαδήποτε απόφαση χρειαστεί να πάρουμε θα την πάρουμε με θεσμικό τρόπο και δημοκρατικά όπως κάνουμε πάντα».