Συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ είχε σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 Η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας ΥΠΑΜ ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να σταματήσουν οι προκλήσεις στο Αιγαίο.

  Οι επισημάνσεις Παναγιωτόπουλου έγιναν στον απόηχο της τουρκικής παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νικο Χαρδαλιά στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των συνεχών δηλώσεων από ανώτατους τούρκους αξιωματούχους με τις οποίες επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά.

 Να σημειωθεί ότι στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ , αναφέρθηκε στην 70ή επέτειο από την ένταξη της Ελλάδος και της Τουρκίας στη Συμμαχία.

 Με αυτήν την ευκαιρία, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε τις σύντομες συνομιλίες, αφενός με τον Γ.Γ. κ. Στόλτενμπεργκ και αφετέρου, με τον Τούρκο ομόλογο του κ. Χουλουσί Ακάρ ο οποίος του ενεχείρησε αναμνηστική φωτογραφία από προηγούμενη συνάντησή τους.