«Θα περίμενα από τον Γιώργο Τσίπρα να ανασκευάσει την δήλωση του καθώς στέλνει λάθος μήνυμα», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή.

Παράλληλα η κ. Καραμανλή σημείωσε ότι πρέπει να ανταποκρινόμαστε στην εθνική γραμμή.

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τον κ. Καρτερό ότι με το άρθρο του εξαπολύει χυδαίες ύβρεις κατά του πρωθυπουργού, ενώ επισήμανε πως οι ύβρεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη η «γαλάζια» βουλευτής εκτίμησε ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταψηφίσει την συμφωνία για τα εξοπλιστικά.

Σε ερώτηση αν θα συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Άννα Καραμανλή στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά τη φράση του Γιώργου Τσίπρα ότι η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός, η κ. Καραμανλή σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τις αμυντικές συμφωνίες έχοντας ως αμυντικό δόγμα ότι η άμυνα της χώρα δεν είναι αυτοσκοπός. Θα περίμενα από τον ήπιο κ. Γ. Τσίπρα να ανασκευάσει με όλα όσα γίνονται με την Τουρκία και διεθνώς με την Ουκρανία. Συγκλονίζεται το διεθνές σύστημα και εκείνος στέλνει ένα λάθος μήνυμα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ανταποκρινόμαστε στην εθνική γραμμή και όπως σωστά είπε δεν είναι μόνο οι εξοπλισμοί, βεβαίως δεν είναι, είναι σε συνδυασμό με τις αμυντικές συμφωνίες. Τι έκαναν λοιπόν καταψήφισαν τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό, δεν ψήφισαν τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο, δεν υπερψήφισαν την προχθεσινή συμφωνία, δεν ψήφισαν την συμφωνία με Ιταλία και με Αίγυπτο... δεν λεω ότι ψηφίσανε σε όλα κατά αλλά το ''παρών'' είναι απών σε θέματα εθνικά».

Αναφορικά με το άρθρο του Θανάση Καρτερού, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Έχουμε τον εξ απορρήτων άνθρωπο του κ.Τσίπρα, τον κ. Καρτερό, ο οποίος με άρθρο του στην Αυγή εξαπολύει χυδαίες πεζοδρομιακές ύβρεις σε βάρος του πρωθυπουργού. Είναι ένα από τα λουλούδια του κ. Τσίπρα με το άλλο λουλούδι τον κ. Πολάκη να προσυπογράφει το σχετικό κείμενο».

«Δείχνουν για άλλη μια φορά ότι για το ΣΥΡΙΖΑ οι ύβρεις κατά πολιτικών αντιπάλων και οι επιθέσεις οι χυδαίες κατά του πρωθυπουργού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής τους. Την ίδια ώρα όμως που προσπαθούν και καλά να κάνουν άνοιγμα στο Κέντρο επιτρέπουν στον πρώην αναπληρωτή Οικονομικών τον κ. Χουλιαράκη να συνεργάζεται με τον κ. Στουρνάρα. Το Στουρνάρα που είχαν στοχοποιήσει και έμπαιναν στο σπίτι του και τα έκαναν όλα γης μαδιάμ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει μια εθνικοφροσύνη στη ΝΔ όπως καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Καραμανλή απάντησε: «Εμείς δεν ασχολούμαστε με το διχαστικό λόγο, το δηλητηριώδη λόγο, τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, εκσυγχρονίζουμε τους αμυντικούς μας εξοπλισμούς. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της και εφαρμόζει μια σύγχρονη πολύ-επίπεδη εξωτερική πολιτική».

ΔΗΜ: Δεν είναι βαρύς χαρακτηρισμός «εθνική παραφωνία»

«Δεν είναι για μένα καθόλου βαρύ γιατί κάθε πολιτική διαφωνία σταματά εκεί που αρχίζει το συμφέρον της πατρίδας», υπογράμμισε η ίδια.

ΔΗΜ: Μπορείτε να παραδεχτείτε ότι το «πουλήσατε τη Μακεδονία για τις συντάξεις» όπως σας λεει ο κ. Γ. Τσίπρας ήταν ένα λάθος, μια υπερβολή και να ζητήσετε μια συγνώμη;

«Δεν ήταν καμία υπερβολή, τα πράγματα αποδείχτηκαν ως έχουν και αυτά που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να τα εστιάζει μέσα στην Κουμουνδούρου γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει...», δήλωσε επιπρόσθετα.

ΔΗΜ: Δηλαδή ακόμα και σημερα θεωρείτε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τη Μακεδονία;

«Προφανώς», απάντησε η ίδια.

ΔΗΜ: Μα την ίδια συμφωνία ακολουθείτε

«Όταν μπαίνουν υπογραφές πρωθυπουργών το κράτος έχει συνέχεια. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και αυτό που είπε σε όλους τους τόνους πριν την ψήφιση για τη Βόρεια Μακεδονία ήταν ότι άπαξ και μπει υπογραφή καλούμε κάθε βουλευτή από όλα τα κόμματα προ των ευθυνών του από εκεί και πέρα από την επόμενη μέρα το μόνο που θα κανουμε είναι να παρακολουθούμε το άνοιγμα και το κλείσιμο των 35 κεφαλαίων», επισήμανε η βουλευτής.

Ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι λιγότερο πατριώτες από τη ΝΔ, απάντησε: «Εγώ πιστεύω ότι ένα κομμάτι στην προχθεσινή συμφωνία ήθελε να την καταψηφίσει εξ ου και το ''παρών'' γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αντίθετες φωνές. Το καλύτερο θα ήταν ένα Όχι ή ένα Ναι, το ''παρών'' είναι μηδέν».

Ερωτηθείσα αν θα μπορούσε το ΚΙΝΑΛ να είναι ένας αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος, η κ. Καραμανλή ανέφερε: «Για εμάς οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, έχουμε ακόμα μπροστά μας μήνες εντατικής δουλειάς, θα αξιολογηθούμε συνολικά για το έργο μας. Εμείς θα ζητήσουμε μια δεύτερη θητεία διεκδικώντας την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία. Εμείς θέλουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να συνεχίσει το έργο της απερίσπαστη».