Στη φυλακή επιστρέφει ο Χρυσαυγίτης Γιώργος Πατέλης, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπου Μωϋσίδη για αναίρεση της απόφασης του πενταμελούς Eφετείου που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης δέκα ετών και δύο μηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για παράνομη οπλοκατοχή.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο αδίκημα θα έχει παραγραφεί όταν θα αρχίσει η δίκη της Χρυσής Αυγή σε δεύτερο βαθμό.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο σκεπτικό του τόνιζε πως στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία βγήκε από τις φυλακές ο Γιώργος Πατέλης ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Π.Φύσσα «διαλαμβάνεται αόριστα οτι δεν θα διαπραξει αλλα εγκλήματα» αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμενου», τόνισε ο κ. Μωϋσίδης.