Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
giannis_oikonomou_enimerosi
Πολιτική

Εισβολή στην Ουκρανία - Οικονόμου: Η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει στον εκβιασμό της Ρωσίας για το φυσικό αέριο

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε πως δεν μιλάμε πλέον για μια απλή «αποκοπή» της Ουκρανίας από την Αζοφική Θάλασσα, αλλά για έναν γενικευμένο πόλεμο της Ρωσίας

Τις δραματικές εξελίξεις με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλω, πως η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει στην εκβίαση του πρώην Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ αναφορικά με την τεράστια αύξηση στην τιμή πώλησης του φυσικού αερίου.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News», η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και καταδικάζει την ρωσική εισβολή, όπως και ο,τιδήποτε βρίσκεται ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε πως δεν μιλάμε πλέον για μια απλή «αποκοπή» της Ουκρανίας από την Αζοφική Θάλασσα, αλλά για μια γενικευμένη εισβολή, που πρέπει να βρει απέναντί της μία σκληρή αντίδραση από την ανθρωπότητα.

«Πληρώνουμε σαν Ευρώπη συνολικά, το τεράστιο “έλλειμμα” ενιαίας αντιμετώπισης στην εξωτερική και αποτρεπτική της πολιτική», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.