Σε ανοιχτή γραμμή με συνάδελφούς του από την σοσιαλδημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια στις Βρυξέλλες, είναι από νωρίς σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο ευρωβουλευτής ατου ΚΙΝΑΛ είχε διαδοχικές επικοινωνίες με στελέχη του κόμματος για το ίδιο μείζον ζήτημα.

«Η στρατιωτική εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου όπως ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας παραμερίστηκαν από τη δύναμη του ισχυρού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οφείλει, μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις «να αποδείξει ότι έχει τη βούληση να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες μας με πράξεις».

Για τον κ. Ανδρουλάκη αυτήν την στιγμή αναδεικνύεται «περισσότερο από ποτέ η ανάγκη Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής» με στόχο την διασφάλιση της ειρήνης, της ευημερίας και της σταθερότητας των Ευρωπαϊκών λαών. Όσον αφορά στους Έλληνες της Μαριούπολης αλλά και σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας που δέχονται μία ασύμμετρη επίθεση ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «η σκέψη τους είναι σε εκείνους» κι ότι θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να υπάρξει έμπρακτη στήριξη από την ευρωπαϊκή κοινότητα.