Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δημοσιοποίησε αναλυτικά το υγειονομικό υλικό που θα αποσταλλεί στους πολίτες της Ουκρανίας, προκειμένου να ενισχυθούν για να αντιμετωπίσουν τη ρωσική εισβολή που από το πρωί της Πέμπτης έχει συγκλονίσει την υφήλιο, με εκατοντάδες νεκρούς και πολίτες που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα, σε συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Eλλάδα έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία». Επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Υγείας