Tη μεγάλη ανησυχία των Ελλήνων πολιτών για τον πόλεμο στην Ουκρανία αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. 

Την ίδια στιγμή ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και παγίωση του ανοδικού ποσοστού του ΚΙΝΑΛ δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 9 μονάδες και η διαφορά διευρύνεται στις 10 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων. 
dimoskopisi_prothesi


Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.
prothesi-psifou_0


Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 59% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.
parastasi-nikis

katalliloteros
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ευρύ προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 40% έναντι 25% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.


Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πάλι προηγείται με 26%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24% και τρίτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 21%.


Στην ερώτηση «πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές;» οι πολίτες τάσσονται υπέρ της εξάνλτησης της τετραετίας από την κυβέρνηση σε ποσοστό 47%. Ένα ποσοστό 26% θέλει εκλογές μέχρι το φετινό καλοκαίρι και ένα ποσοστό 19% θέλει κάλπες μέχρι το τέλος του 2022.
kentroos-xoros

xronos-eklogon

Μεγάλη ανησυχία για την Ουκρανία 

Στο μέτωπο της Ουκρανίας ένα συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 80% δηλώνει ότι «ανησυχεί πολύ» και «ανησυχεί αρκετά» για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
eisvoli-genika

Ένα επίσης συντριπτικό ποσοστό που φτάνει πάλι το 80% θεωρεί ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα «επηρεάσει πολύ» και θα «επηρεάσει αρκετά» την ελληνική οικονομία. 
oikonomia-eisvoli
kivernisi-energeia

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, το 42% θεωρεί πως είναι «προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλες», ενώ ένα 47% απαντά πως είναι «προς την λανθασμένη κατεύθυνση».
axiomatiki-akrivia

 Τέλος, στην ερώτηση «πώς αξιολογείτε τη στάση και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας», το 38% τις αξιολογούν θετικά και το 51% αρνητικά.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση