Για το πλαφόν που θα επιβληθεί στο περιθώριο κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα, το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Open, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε σχετικά με το πλαφόν ότι πλέον οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα λειτουργούν με το περιθώριο του κέρδους που λειτουργούσαν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Σημείωσε ακόμα ότι πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους. Μάλιστα, διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη και γι’αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων – εξόδων.

Ακόμα, σημείωσε πως «δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους».

«Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία», πρόσθεσε, ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα δημοσιοποιηθούν βαριά πρόστιμα, σε πολλές επιχειρήσεις στην τροφική αλυσίδα, για υπερβολικό κέρδος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ελέγχων.

Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.