Είκοσι λεπτά κράτησε η συζήτηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου ο πρωθυπουργός να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον Ταγιπ Ερντογαν.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με πληροφορίες ρώτησε τον πρωθυπουργό πως αισθάνεται- καθώς όπως είναι γνωστό νοσεί με κορονοϊό- , εάν έχει τα γνωστά συμπτώματα και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το τι ειπώθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ωστόσο ότι τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Αναλυτική ενημέρωση για την συζήτηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν και διήρκησε περίπου 15 λεπτά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι είναι θετικό σε αυτή την συγκυρία να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης χωρίς όμως να δίνεται περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλήσεων. Ο κ. Ανδρουλάκης έβαλε την διάσταση ότι σε αυτή την συγκυρία πρέπει να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό.

Η επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί την Τρίτη. Στις 10.00, το πρωί της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στις 10.30, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. Στις 11.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.