Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η πολιτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός άφησε αβοήθητη την μεσαία τάξη ενισχύοντας μόνο τους λίγους και εκλεκτούς.

"Είναι χυδαία η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την κατάσταση που βιώνουμε πίσω από τον πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στην προσπάθειά του να αποφύγει τα χειρότερα, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να προβεί σε εκλογικό αιφνιδιασμό και γι' αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είμαστε έτοιμοι", ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος .

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την ακρίβεια και στηρίζει την αισχροκέρδεια των μεγάλων συμφερόντων. Φτωχοποιεί με βίαιο τρόπο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού", πρόσθεσε ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ενώ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση μίλησε για "μέτρα-κοροϊδία" που "θα επιδοτήσουν και πάλι την αισχροκέρδια".

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ακόμα ότι «δυστυχώς πέσαμε μέσα στο ζήτημα της ακρίβειας. Από τις αρχές του φθινοπώρου μιλούσαμε για ένα πολύ μεγάλο κύμα ακρίβειας, όταν ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε μέτρα μόλις 150 εκατ. ευρώ και ο κ. Σκρέκας μας μίλαγε για αυξήσεις 2-3 ευρώ στους λογαριασμούς. Οι λογαριασμοί όμως ήρθαν 3 και 4 φορές πάνω πριν καν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία"

Αναφέρουν δε ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αύξησε τον βασικό μισθό, για το γεγονός ότι δεν έχει μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως έχουν κάνει μια σειρά από χώρες, με τελευταία παραδείγματα την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, έχει μεγάλη ευθύνη και για το βίαιο σχέδιο απολιγνιτοποίησης της χώρας.