Παράθυρο για πλήρη διαγραφή των προστίμων σε όσους πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω επιλέξουν να εμβολιαστούν το επομενο διάστημα, άνοιξε με δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην Ολομελεια της Βουλής, ο υπουργός ανέφερε ότι εκτός από την υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί και θα καταργεί από 15 Απριλίου το πρόστιμο σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αν κάποιος επιλέξει έστω και τώρα να εμβολιαστεί να μην πληρώσει το πρόστιμο των προηγούμενων μηνών που του έχει βεβαιωθεί.

Πάντως, ο κ. Πλεύρης υπερασπίστηκε την αποτελεσματικότητα του μέτρου εξηγώντας πως βοήθησε ωστε η Ελλαδα να πιασει τον ευρωπαϊκό μεσο ορο στους εμβολιασμενους.

«Το μέτρο έσωσε ζωές 300.000 που εμβολιάστηκαν μετά από αυτό. Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι και εκτιμώντας ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα αποκλιμακώνεται μπορούμε να το καταργήσουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουμε να μετρήσουμε σοβαρά πόσες ζωές σώθηκαν χάρη στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο κ. Πλεύρης επέμεινε στη σκληρή γραμμή λεγοντας ότι όποιος αρνείται την επιστήμη δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας.