Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 85% του πολύ σημαντικού συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ έργου της ενεργειακής αναβάθμισης 68 νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας. Το έργο ξεκινά άμεσα, μετά από δύο έτη κωλυσιεργίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες είχαν εξαντληθεί αποκλειστικά και μόνον στην έκδοση σχετικών «πανηγυρικών» δελτίων Τύπου για το έργο.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι η ενεργειακή αναβάθμιση των 68 νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας θα σημάνει, συν τοις άλλοις, και μία πολύ σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο σύστημα Υγείας, και μάλιστα μέσα σε μία χρονική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μία τεράστια διεθνής ενεργειακή κρίση.

Από τη δική του πλευρά στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε ότι οι πόροι για την ενεργειακή αναβάθμιση των 68 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαψης και το ΕΣΠΑ και φτάνουν περίπου τα 600 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα προέλθει η χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στην Ψυχική Υγεία, τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου, ότι σε 2 – 3 χρόνια το σύνολο των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας θα διαθέτει άριστο και νέο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, νέες χειρουργικές αίθουσες, αλλά και πλήρως αναβαθμισμένα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), στα οποία, μάλιστα, όπως παρατήρησε η ίδια, η κυβέρνηση δίνει απόλυτη προτεραιότητα, στο πλαίσιο του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του ΕΣΥ.