Η υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνεται από του συνεργάτες του ως επιβεβαίωση των επιλογών που έχει κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν μάλιστα για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων αφού όπως επισημαίνουν το 2016 από τα 24.000 μέλη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει μόνο οι 13.500 ενώ τώρα από τα 61.600 μέλη πήραν μέρος στην διαδικασία 40.500.

Θεωρούν λοιπόν ότι αυτή είναι μία σαφής ένδειξη για το πόσα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν για πρόεδρο και ΚΕ από την στιγμή μάλιστα που η διαδικασία εγγραφής νέων μελών συνεχίζεται.

Παράλληλα οι συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σταθερά πλέον ανεβάζει τα ποσοστά του σε αντίθεση με την κυβέρνηση –που όπως λένε- σταθερά χάνει από τα ποσοστά της.

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρονται στην χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll όπου το κυβερνών κόμμα μέσα σε ένα μήνα χάνει 1,1% ενώ το ίδιο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κερδίζει 1,6%, ενώ και το ΚΙΝΑΛ υποχωρεί κατά 1,7%. Δηλαδή η ψαλίδα κλείνει κατά 2,7 εκατοστιαίες μονάδες μόνο σε ένα μήνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήμερα και αύριο θα βρεθεί στην Κρήτη θα αναδείξει αυτούς τους δύο παράγοντες ευελπιστώντας ότι έτσι θα προσεγγίσει περισσότερο τους πολίτες .

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες έκανε λόγο για "επιτακτική ανάγκη πολιτικής αλλαγής".

"Είναι επιτακτική κοινωνικά. Η κοινωνία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και αβεβαιότητας. Το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται με δραματικό τρόπο, ο πληθωρισμός τρέχει με απίστευτες ταχύτητες, οι επιχειρήσεις πιέζονται. Γι' αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εντείνει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία ενός πλατιού δημοκρατικού ρεύματος που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική και προοδευτική πολιτική πλειοψηφία απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη", τόνισε.

Και πρόσθεσε :"Το μέτωπο απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση δεν αφορά μόνο τα κόμματα αλλά και τις κοινωνικές ομάδες. Τα πολιτικά διλήμματα πριν και μετά τις εκλογές είναι τελείως διαφορετικά. Το βράδυ των εκλογών όλα αλλάζουν γιατί η ευθύνη γίνεται συγκεκριμένη. Για να δημιουργηθεί λοιπόν μια διαφορετική πολιτική πλειοψηφία είναι αναγκαία η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις πρώτες εκλογές. Αυτό είναι το κρίσιμο πολιτικό γεγονός που θα δημιουργήσει τις διαφορετικές συντεταγμένες της πολιτικής συζήτησης για την επόμενη ημέρα. Θα διαμορφώσει τους όρους για μια ευρύτερη σύγκλιση των δυνάμεων του προοδευτικού τόξου", συνέχισε ο Δημ. Τζανακόπουλος.