Η κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά μεταρρύθμισεων σε όλες βαθμίδες της εκπαίδευσης τα τελευταία 2,5 χρόνια τόνισε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό οικονομολόγο του πανεπιστημίου Κολούμπια Τζέφρι Σακς.

 Πρόκειται, σημείωσε η υπουργός, για μεταρρυθμίσεις από τα νηπιαγωγεία έως τα πανεπιστήμια, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δηλαδή ένα ολιστικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων.

 Κυβερνητικός στόχος επισήμανε η υπουργός, είναι πιο εξωστρεφή πανεπιστήμια που μπορούν να διαμορφώσουν τα δικά τους προγράμματα και να συνεργαστούν με άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για περισσότερες ευκαιρίες τόσο στα ΑΕΙ όσο και στους φοιτητές.

 Ενδεικτικό παράδειγμα το εσωτερικό Erasmus που προβλέπει τη δυνατότητα για φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε ένα Πανεπιστήμιο να μπορούν να πάνε για ένα 6μηνο σε άλλη σχολή.

 Για το νομοσχέδιο και για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, σημείωσε ότι στόχος είναι να έρθουν κοντά πανεπιστήμια κι αγορά εργασίας, ενώ αυτό αφορά και τους φοιτητές, δίνοντας κίνητρα για πρακτική εξάσκηση.