Με κεντρικό σύνθημα «Νέα αρχή – Πολιτική Αλλαγή - Ισχυρή Αριστερά, Προοδευτική Κυβέρνηση, Δίκαιη Κοινωνία» ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα στις 18.30 το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η στιγμή που πραγματοποιείται το συνέδριο είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς γίνεται μετά από αρκετές αναβολές εξαιτίας της πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση εμφανίζει μεγάλη κυβερνητική φθορά.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η κατάλληλη ώρα να εκφράσει ένα συνολικό πρόγραμμα προοδευτικής πολιτικής αλλαγής» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν: «Στο διεθνές επίπεδο, οι πολλαπλές κρίσεις - πανδημία, ακρίβεια, ενέργεια, ρωσική εισβολή - των τελευταίων τριών ετών έχουν επαναφέρει ως κυρίαρχο αίσθημα των πολιτών την ανασφάλεια. Το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο δόγμα έχει χρεοκοπήσει. Το πολιτικό μήνυμα της Αριστεράς για καταπολέμηση των ανισοτήτων και κοινωνική δικαιοσύνη, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων-κοινών αγαθών».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ακόμα ότι «ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με διπλή στρατηγική ήττα: Τόσο ιδεολογική όσο και πολιτική. Είναι ο εκπρόσωπος της ιδεολογίας που χρεοκοπεί παγκοσμίως, της νεοφιλελεύθερης αντίληψης πως οι αγορές πρέπει να είναι ασύδοτες γιατί αυτορρυθμίζονται».

Υποστηρίζουν ακόμα ότι ως εκ τούτου πρωταρχικός στόχος του συνεδρίου είναι η πολιτική αλλαγή και μία νέα αρχή με την κοινωνία και για την κοινωνία, με πολιτικές για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας (εργαζόμενων, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αγροτών, νέων, συνταξιούχων) και όχι των εκλεκτών και ισχυρών φίλων του κ. Μητσοτάκη».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι για να συντελεστεί αυτή η αλλαγή και να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση με αυτές τις προτεραιότητες, μοναδική ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην κάλπη της απλής αναλογικής. Αυτό είναι το πολιτικό γεγονός που θα καθορίσει τις εξελίξεις και θα θέσει αμείλικτα διλήμματα σε όλους. Οι πολιτικές εξελίξεις θα αναγκάσουν όλες τις δυνάμεις να τοποθετηθούν πάνω στο ερώτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης και στις συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Για αυτό το λόγο και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αποτελέσει μια σημαντική εξέλιξη για την πολιτική αλλαγή και την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα κόμμα ισχυρό, σύγχρονο, συμμετοχικό, μαζικό, δημοκρατικό θα συμβάλει ακόμα περισσότερο την πολιτική αλλαγή» λένε χαρακτηριστικά.