Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
touloupaki
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε μετά από 14 ώρες η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη - Kατέθεσε υπόμνημα 125 σελίδων

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Πολύωρη απολογία έδωσε χθες για την υπόθεση της επονομαζόμενης σκευωρίας της Novartis, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, διήρκεσε δέκα τέσσερις ώρες.

Εκτός από την κατάθεση στον Άρειο Πάγο, η κ. Τουλουπάκη κατέθεσε υπόμνημα 125 σελίδων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, αλλά και τα πλημμελημματικού βαθμού αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Μετά το πέρας της κατάθεσης, ο συνήγορος υπεράσπισης της κ. Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η εντολέας μου κ. Τουλουπάκη μετά από 14ωρη κατάθεση στην Ανακρίτρια αποσύνθεσε πλήρως τις κατηγορίες σε βάρος της. Υπερασπίστηκε το θεσμικό της ρόλο, το κράτος δικαίου και τη δικαστική ανεξαρτησία. Υπερασπίστηκε τη θεσμική υποχρέωση των εισαγγελέων να ερευνούν κρίσιμες καταγγελίες και να ελέγχουν κάθε φερόμενη ως αξιόποινη πράξη. Υπερασπίστηκε και το δικαίωμα των πολιτών σε πλήρη ισότητα στην οποία στηρίζεται η αρχή ότι ουδείς μπορεί να αποφύγει τον έλεγχο και την νομιμότητα όποιος και να είναι και όποια ιδιότητα η αξίωμα και να έχει. Κατηγορείται η κ. Τουλουπάκη γιατί εφάρμοσε τους νόμους και εκτέλεσε το καθήκον της! Είναι τραγικό σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου η τήρηση της νομιμότητας και των καθηκόντων να οδηγεί στην θέση του κατηγορουμένου!»,  αναφέρει ο κ. Χειρδάρης.