Στις 11 το πρωί θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη όπου και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για την άρση των μέτρων.

Ειδικότερα, από την 1η Μαϊου και σταδιακά θα γίνει η άρση των μέτρων, με την επαναξιολόγηση αυτών να γίνεται τον Σεπτέμβριο. Αναμένεται η κατάργηση της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού σε καταστήματα και εστίαση από την 1η Μαϊου, ενώ το μέτρο που δεν φαίνεται να φεύγει είναι αυτό της μάσκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τα όσα θα σχετίζονται με την άρση μέτρων. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ Covid, γιατί ο κοροναϊός βρίσκεται ακόμα εδώ. Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης πριν δύο ημέρες, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή για τους εμβολιασμένους πολίτες η αποκλιμάκωση είναι σχεδόν ολική, με εξαίρεση τη μάσκα.

Παράλληλα, μετέθεσε χρονικά την κατάργηση της μάσκας επισημαίνοντας ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. «Οπότε μπορούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δε χρειάζεται να γίνουν γρήγορες κινήσεις», υπογράμμισε.

Σε σχέση με το Πάσχα, θα ισχύει περίπου ό,τι ισχύει και τώρα, καθώς δεν αναμένεται έως τότε να γίνει κάποια αλλαγή στα μέτρα. Θα υπάρξουν συστάσεις, αλλά αναφορικά με τους εμβολιασμένους δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Τέλος, δεν αναμένεται να μπουν όρια σε νυχτερινά κέντρα.