Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, για το ενδεχόμενο να αποστείλουμε νέα αποστολή με αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κατά την επεξεργασία και εξέταση των κυρώσεων του υπουργείου.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος «ότι στείλαμε, από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, διότι δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής, τα πήραμε από τα αποθέματά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας, ιδίως στα νησιά για να το πάρουμε από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους για να το στείλουμε στην Ουκρανία».

Αναφερόμενος σε ΝΑΤΟ και Τουρκία τόνισε πως «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ, παραβλέπουν και κάποια… εμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε. Θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο στοιχεία της συμπεριφοράς της, λιγότερη προκλητικότητα, υπερπτήσεις, ... από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η γενικότερη εικόνα».