«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φέρει κάτι νέο, έχει εξαντλήσει την πολιτική του παρουσία την προηγούμενη περίοδο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Επίσης, τόνισε πως κάθε πολιτικός χώρος μέσα από τα Συνέδρια προσπαθεί να αναβαθμιστεί.

Ο υπουργός έκανε λόγο για σκοτεινή περίοδο στο χώρο της Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

«Σε άλλες εποχές»

Επιπλέον, ανέφερε πως δυστυχώς επαναλαμβάνονται φωνές που κάποιοι θέλουν ένα παράλληλο σύστημα δικαιοσύνης και θέλουν αποχωρήσεις δικαστών για να φέρουν τους δικούς τους, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Ο κ. Τσιάρας είπε επίσης πως πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

«Σημαντικές μεταρρυθμίσεις»

Τόνισε, μάλιστα, πως η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ενώ είπε πως το επόμενο διάστημα θα ψηφιστούν νομοσχέδια για την δικαστική αστυνομία, αναμόρφωση των υπηρεσιών προστασίας ανηλίκων.

«Εντός του έτους»

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, το οποίο θα ψηφιστεί εντός του έτους ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα προσληφθούν 30 ιατροδικαστές.

Ανέφερε επίσης πως από το νέο δικαστικό έτος η επίδοση δικογράφων θα γίνεται ψηφιακά.