Τον Δήμο Ελευσίνας επισκέφθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης συνοδευόμενος από τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αθανάσιο Μπούρα, τον βουλευτή Βαγγέλη Λιάκο και την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δυτικής Αττικής, Κυριακούλα Παραδείση.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου τα στελέχη του κόμματος και της Κυβέρνησης συναντήθηκαν με τον Διοικητή Δημήτρη Αντωνίου. Ο Διοικητής του ΓΝΕ τόνισε πως το νοσοκομείο ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στην πανδημία από την πρώτη στιγμή, έχοντας αυξήσει το προσωπικό που υπηρετεί στο νοσοκομείο, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη πτέρυγα των κεντρικών χειρουργείων του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου για την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών του.

Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος και της Κυβέρνησης, υποδέχθηκε στην Ελευσίνα ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος με τον οποίο συνομίλησαν για τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Ένα εμβληματικό έργο που έχει ανακοινωθεί μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης η σιδηροδρομική σύνδεση Άνω Λιόσια - Μέγαρα που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την περιοχή συμβάλλοντας στην μεταφορά των πολιτών αλλά και αγαθών και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη της βιομηχανίας της περιοχής με ανταποδοτικά οφέλη για τον τόπο και τους κατοίκους.

Η μελέτη της οριοθέτησης και διευθέτηση των ρεμάτων της Δυτικής Αττικής, ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή, έχει δημοπρατηθεί σε ποσοστό 80%, ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της Μάνδρας και έχει διασφαλιστεί η προστασία των Μεγάρων από πλημμύρες. Τα Βίλια και τα Γεράνεια είναι τα επόμενα στο σχεδιασμό.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας τα στελέχη του κόμματος συνάντησαν τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής Χρήστο Πλατά με τον οποίον συζήτησαν για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Διοικητής ανέφερε πως η Υπηρεσία είναι έτοιμη επιχειρησιακά και πως βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης Χαρακτηριστικά δήλωσε πως θα είναι για ακόμα μια χρονιά στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη να απευθύνει σε όλα τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος συνάντησαν τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου. Τα βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η ανάδειξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 και η ακόμα μεγαλύτερη προβολή της, τα έργα που αναβαθμίζουν τον Δήμο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σχέδιο ανάπλασης της πόλης με έναν σύγχρονο σχεδιασμό για πολιτιστική, λειτουργική και οικιστική ανάπτυξη της πόλης. Ο Δήμαρχος τόνισε πως σπουδαία έργα όπως η πλατεία της Ελευσίνας, το ΙΡΙΣ και οι πρότυπες εργατικές κατοικίες γίνονται πράξη και πως η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των κατοίκων του Δήμου.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν τα γραφεία της ΔΕΕΠ, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα μέλη της ΔΕΕΠ και στελέχη της ΝΔ από την Δυτική Αττική ενόψει του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη, οι πολιτευτές Σταμάτης Πουλής και Ευαγγελία Κοπανάκη, ο τ. Γενικός Διευθυντής ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, ο Τομεάρχης Οργανωτικού ΝΔ Δαμιανός Ανδρονικίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Γιώργος Σαμπάνης, η Γραμματέας της ΔΕΕΠ Ελεάννα Κουμπέτσου, η Υπεύθυνη Οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων Ελένη Παπασωτηρίου, ο Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού κ επικοινωνίας Θανάσης Μαλιώρης, η Υπεύθυνη εκλογικής ετοιμότητας Κατερίνα Μικελοπούλου, η Υπεύθυνη κοινωνικών θεμάτων και παιδείας Βάσω Φούρλαρη, ο πρόεδρος Δημ ΤΟ Μάνδρας Ειδυλλίας Μελέτης Ζαφείρης, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Αττικής Απόστολος Γούτας και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Δυτικής Αττικής Σωτήρης Πλούμπης και Βαγγέλης Μουλκιώτης.

marinakis
marinakiss_2
marinakisss_2
marinakissss_2

Επίσκεψη ΝΔ στον Δήμο Ελευσίνας: Αλλάζει το πρόσωπο της περιοχής με εμβληματικά έργα

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Βρεθήκαμε σήμερα μαζί με το Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη στον Δήμο Ελευσίνας. Μια ξεχωριστή επίσκεψη και για μένα προσωπικά, καθώς έχω ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελευσίνα, λόγω του αείμνηστου πεθερού μου Χριστόδουλου Μαχαιριώτη που υπηρέτησε τη δημόσια υγεία στο Θριάσιο για πολλές δεκαετίες.

Αυτό που αντίκρισα σήμερα, είναι αυτό που αντικρίζουμε σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα πολύ πιο έντονα εδώ, μιλώντας με τους ανθρώπους της Ελευσίνας: στο Θριάσιο, την Πυροσβεστική, στο Δήμο, στην Περιφερειακή Ενότητα. Αντίκρισα μια περιοχή, έναν Δήμο που για την προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν μια κρυμμένη περιοχή, μια περιοχή «β’ κατηγορίας», η οποία τώρα αρχίζει και παίρνει το ρόλο που της αξίζει και αλλάζει. Αλλάζει το Νοσοκομείο, έχοντας αυξήσει θεαματικά το προσωπικό του και βελτιώνοντας τις κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.

Αλλάζει το πρόσωπο της περιοχής καθώς ξεκίνησαν εμβληματικά έργα υποδομής τα οποία είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διπλασιάστηκε και προχωράει η λύση ζωτικής σημασίας ζητημάτων όπως αυτό των ναυπηγείων.

Η Ελευσίνα το 2023 θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και θέλω να τονίσω, μετά και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε με το Δήμαρχο, πως η Νέα Δημοκρατία αλλά και η ΟΝΝΕΔ θα πραγματοποιήσει πολλές δράσεις και εκδηλώσεις παρουσία και του προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρα, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Μπούρα, τον βουλευτή κ. Λιάκο αλλά και τους πολιτευτές, την πρόεδρο της ΔΕΕΠ κ. Παραδείση, τα στελέχη της ΔΕΕΠ και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας για τη θερμή υποδοχή και, κυρίως, την σφαιρική ενημέρωση που είχαμε για όλα τα ζητήματα του τόπου. Προχωράμε ενωμένοι.

Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα, με πρώτα και κύρια την πανδημία και την ακρίβεια, τα οποία μπορεί να είναι εξωγενή αλλά η αντιμετώπισή τους είναι το πιο σημαντικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους πολίτες, λέγοντάς τους την αλήθεια, εφαρμόζοντας το προεκλογικό του πρόγραμμα. Η Κυβέρνηση δίνει και θα συνεχίσει να δίνει τα περισσότερα χρήματα που μπορεί να δώσει , με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα, και τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης συναρτήσει του ΑΕΠ για τη στήριξη των πολιτών.

Με αυτή τη σχέση αλήθειας και εμπιστοσύνης θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Οι εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας θα κρίνουν ποιος είπε την αλήθεια, ποιος εφάρμοσε το πρόγραμμά του και έτσι η Νέα Δημοκρατία θα έχει μια πολύ ισχυρή αυτοδυναμία».