Στο εργοτάξιο της ανατολικής περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης και των συνδέσεων με την Εγνατία Οδό, όπως επίσης και στο λιμάνι της ακριτικής πόλης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό για την Αλεξανδρούπολη και τη Βόρεια Ελλάδα, που «θα φέρει σημαντική ανάπτυξη στην περιοχή, η οποία καθίσταται γεωστρατηγικός κόμβος». Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το έργο θα είναι έτοιμο εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2023.

Στα τέλη του 2023

Για την πορεία του έργου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι και τα 3,5 χιλιόμετρα θα είναι έτοιμα στο τέλος του 2023 και στην πλήρη ανάπτυξή του θα απασχολεί 200 άτομα.

Ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε στις 09:50 στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφετειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, οι βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, Μακάριος Λαζαρίδης και ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Πασχάλης Συριτούδης.







Γεμάτο πρόγραμμα

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα παραστεί επίσης στα εγκαίνια του νέου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Στις 12:30 θα δώσει το παρών και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

Στις 14:00 θα παραθέσει γεύμα στους ξένους ηγέτες που θα παραστούν στην εκδήλωση για τον σταθμό FSRU.