Τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, Παρασκευής Ζούλια, Επαμεινώνδα Τσάκαλη και Αγγελικής Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, τίμησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανήμερα της επετείου της τριπλής δολοφονίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου απόθεσε λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους τα θύματα του τυφλού φανατισμού και της ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.



Η τραγωδία της Marfin σημειώθηκε σαν σήμερα, στις 5 Μαΐου του 2010, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης που περιελάμβανε το πρώτο μνημόνιο, ομάδα κουκουλοφόρων έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 30 εργαζόμενοι ενώ στη συνέχεια άλλοι διαδηλωτές εμπόδισαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν το σημείο και να σώσουν τον κόσμο που βρισκόταν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο.



Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους κατάφεραν να σωθούν, εκτός από τους τρεις που βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Μέχρι σήμερα, 12 ολόκληρα χρόνια μετά, η ταυτότητα των δολοφόνων δεν έχει εξακριβωθεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι.