Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην Βουλή, στην μετά covid εποχή αλλά και μετά το χαλάρωμα των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κατά την επίσκεψη του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τασούλας: «Εναρμονιζόμαστε με υπόλοιπο Δημόσιο όσων αφορά τα ποσοστά παρουσίας και τον αριθμό του προσωπικού της Βουλής. Οι μάσκες μένουν στη ζωή μας, αλλά η Ολομέλεια θα συνεδριάζει πλέον χωρίς αριθμητικό περιορισμό. Ισχύει κανονικά η μάσκα. Τη Βουλή λασκάρουμε αλλά κρατάμε χαλινάρι στις επισκέψεις και στις ξεναγήσεις».

«Δεν έχει λήξει ο συναγερμός», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στα νομοσχέδια που θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα με κορυφαίο, αυτό του ΥΠΕΞ που αφορά στην Αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, το οποίο βρίσκεται ήδη στην νομοθετική υπηρεσία της Βουλής, κατατεθειμένο.

Η στρατηγικής σημασίας συμφωνία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη 12 Μαΐου και θεωρείτε βέβαιο ότι θα παρέμβουν για να τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων καθώς και ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Τασούλας δεν θα τηρηθεί τυπικά μια απλή διαδικασία, αλλά θα γίνει διεξοδική συζήτηση με 3 κύκλους ομιλητών που θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 19.00 το απόγευμα.