Η απροσδόκητη μαζική προσέλευση στις κάλπες της εκλογικής διαδικασίας για την επιλογή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ- όπως ονομάζεται πλέον- αποτελεί «καθαρή εντολή» των μελών του κόμματος για ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 180 χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ηγεσίας και μάλιστα ήταν μαζική η συμμετοχή και των νεότερων γενιών.

Σαρωτική ήταν η συμμετοχή στην Αττική, όπου στις τελευταίες εθνικές εκλογές το ΚΙΝΑΛ σημείωσε χαμηλές μονοψήφιες πτήσεις.

Αναμφισβήτητα, η χθεσινή εικόνα αποτελεί για την ηγεσία «διαβατήριο» για διαρκή αναβάθμιση του πολιτικού δυναμικού, που σχεδιάζει να αναπτύξει από τον επόμενο «σταθμό» του Συνεδρίου, στις 20-22 Μάη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ποντάρει στην δημιουργία ενός ακόμη μεγάλου πολιτικού γεγονότος με αφορμή το Συνέδριο του κόμματος στο Τάε Κβον Ντο, όπου θα περιγράψει το πολιτικό «στίγμα» και τις κατευθύνσεις του κόμματος μπροστά στις κρίσιμες μάχες.

Την ίδια στιγμή, θα δώσει απάντηση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τα περί κυβερνητικών συνεργασιών και θα επαναλάβει ότι δικός του στόχος είναι η ανατροπή των συσχετισμών, μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και ότι «ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας θα δουν ξανά από το ΠΑΣΟΚ πρωθυπουργική καρέκλα».


Μήνυμα νίκης

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια», δήλωσε χθες το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρώντας ότι δημιουργούνται πλέον οι προϋποθέσεις για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές εκλογές.


Τι είπε αναλυτικά

«Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης του, Νίκος Σαλαγιάννης με ανάρτησή του στο facebook υπογράμμισε από την πλευρά του ότι: «Ναι, είναι απροσδόκητη, είναι εκπληκτική αυτή η συμμετοχή.

Είναι και βαθειά συγκινητικό να βλέπεις τόσους ανθρώπους να υπομένουν και να επιμένουν τόση ώρα στην ουρά, για να εκφράσουν τη βούλησή τους .

Συνάμα είναι κι ένα βαθύτατα αισιόδοξο μήνυμα, που οφείλουμε να το αφομοιώσουμε και να το τιμήσουμε.

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής!

Τιμούμε την ιστορία μας, είμαστε περήφανοι γι αυτή και μένουμε πιστοί στις βασικές αρχές κι αξίες μας .

Σεβόμαστε και τιμούμε τους άλλους συναγωνιστές, που συμπαραταχθήκαμε και συμπορευτήκαμε τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

Βλέπουμε μπροστά και διεκδικούμε, όλοι μαζί και αποφασιστικά , το σήμερα και το αύριο.

Υψώνουμε στο κατάρτι μας τον Ήλιο, τον Ήλιο της Ελπίδας, τον Ήλιο της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, τον Ήλιο της Εθνικής Αξιοπρέπειας.

Επιστρέψαμε και θα πρωταγωνιστήσουμε!», είπε χαρακτηριστικά.