Πολύ υπερήφανοι εμφανίζοννται όσοι συμμετείχαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα κατορθώματά τους στον τομέα της δημιουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)

Μας λένε ότι κατάφεραν μέσα σε 4,5 χρόνια να δημιουργήσουν περίπου 12ο τέτοιες ΤΟΜΥ, αλλά όλες με κονδύλια τα οποία εξασφάλισαν από τα ΕΣΠΑ της Ε.Ε.

Μάλιστα, είχαν προλάβει να συμπεριλάβουν στους όρους της δημιουργίας των ΤΟΜΥ την… υποχρέωση της επόμενης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κυβέρνησης να χρηματοδοτεί τον «θεσμό» από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι το οποίο οι ίδιοι δεν χρειάστηκε να πράξουν, ασφαλώς.

Δεν τους χαρίστηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος υπενθύμισε στην εθνική αντιπροσωπεία ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μόνον από κονδύλια των ΕΣΠΑ της Ε.Ε. χρηματοδότησαν μόλις 120 ΤΟΜΥ

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε μεταξύ άλλων σχετικά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Θέλατε το μοντέλο των ΤΟΜΥ, που δεσμεύσατε τη χώρα με χρήματα από ΕΣΠΑ χωρίς να έχετε φροντίσει την χρηματοδότηση μετά από το ’23. Κοιτάχτε τώρα επιπόλαιες κυβερνήσεις. Βάζει ένα πρόγραμμα που αναπτύσσεται 120 – 130 – 240 ΤΟΜΥ με χρήματα ΕΣΠΑ χωρίς καμία πρόβλεψη τι θα γίνει από 1/1/24. Ποια πρόβλεψη; Δεν είχατε καμία πρόβλεψη. Από ΕΣΠΑ ήταν όλα. Δεν θα με διακόψετε. Έρχεστε λοιπόν να παρουσιάσετε ένα πρόγραμμα που ήταν χρήματα ΕΣΠΑ. Μόνο χρήματα ΕΣΠΑ ήταν. Και ερχόμαστε εδώ και βάζουμε ακόμα και τα ΤΟΜΥ σε μια λειτουργική διασύνδεση με τα κέντρα υγείας, για να ξέρουμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα».