Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ε.Ε., που πράττουν το ίδιο. Αυτό τόνισε για την παροχή οπλισμού από την Ελλάδα στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.  

Αφορμή η κοινή δήλωση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας, όπως και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.

Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία.  Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο».

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ευχαρίστησε τη Δανία και την Τσεχία για τη συμβολή τους στην παροχή οπλισμού στην Ουκρανία, ενώ έκανε αναφορά στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες:  «Σήμερα, πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών που είναι ζωτικής σημασίας, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία», δήλωσε.