«Για 8η χρονιά πραγματοποιείται η γιορτή-θεσμός ''Ημέρες Θάλασσας'', στο μεγαλύτερο λιμάνι της πόλης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως οι εκδηλώσεις είναι ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές, βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Παράλληλα ανέφερε πως υπάρχει σινεμά στη θάλασσα το πάρτι στην Τρούμπα ενώ τα μουσεία ανοίγουν τις πύλες τους και προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις σε δημότες και επισκέπτες.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή τις «Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Είναι η 8η χρονιά, ξεκινήσαμε το 2015 όταν διοργανώθηκε η ευρωπαϊκή ημέρα θάλασσας στον Πειραιά και εκ τότε το κρατήσαμε και φροντίσαμε και το κάνουμε ένα θεσμό στη πόλη εορταστικό και πιστεύω ότι ως ένα βαθμό το εχουμε πετύχει. Είναι ένα 10ημερο εκδηλώσεων από σήμερα που είναι τα εγκαίνια. Σήμερα στις 19:00 στην πλατειά Αλεξάνδρας, θα εχουμε και μια συναυλία με το συγκρότημα The Swingin’ Cats. Η αντιδήμαρχος , η κα Ζαρακέλη συντονίζει όλες αυτές τις ενέργειες όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω έχει δώσει μια μεγαλύτερη λάμψη και μεγαλύτερο περιεχόμενο στις ημέρες θάλασσας».

«Είναι πολυ-επίπεδες οι εκδηλώσεις, είναι ψυχαγωγικές, είναι για το παιδί, είναι εκπαιδευτικές, είναι επιχειρηματικές. Ξεκινάμε σήμερα με τους Swingin’ Cats, έχουμε διάφορους καλεσμένους σε διάφορες ημερομηνίες. Έχουμε και ρεμπέτικη βραδιά. Έχουμε κάτι αλλο που είναι ιδιαίτερο, που είναι το σινεμά στη θάλασσα, που για εμένα είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία, στον όρμο της Αφροδίτης που έχει ταινίες και για τα παιδιά αλλά έχει τη «Ρόζα της Σμύρνης» και διάφορες άλλες ταινίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά.

«Είναι σε ένα από τα πιο ωραία σημεία του Πειραιά, είναι στα βράχια της Πειραϊκής στον όρμο της Αφροδίτης. Έχουμε και το παραδοσιακό street party στην Τρούμπα με την νεολαία το άλλο Σαββάτο το βράδυ με το οποίο κλείνουμε ουσιαστικά τον εορτασμό αλλά γι’ εμένα είναι το μεγαλύτερο street party στην Ελλάδα και είναι ένας θεσμός που όλοι τον χαιρόμαστε όλοι διασκεδάζουμε κι εμείς και οι πειραιώτες αλλά κι όσοι κατεβαίνουν εκείνη την ημέρα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για τα μουσεία του Πειραιά, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Ο Πειραιάς πρώτα απ’ όλα έχει ένα πολύ αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο που δυστυχώς δεν έχει επισκεφτεί ούτε η πλειοψηφία των πειραιωτών. Έχουμε το ναυτικό μουσείο της Ελλάδος στη Ζέα. Έχουμε το μουσείο της Ξυλαποθήκης που έχει τα ευρήματα, τα μικροαντικείμενα που βρεθήκαν στις ανασκαφές του Μετρό αυτά θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους. Έχουμε το Δημοτικό μας θέατρο που και εκεί θα γίνουν εκδηλώσεις. Έχουμε εκθέσεις στην πινακοθήκη του δήμου».

Για την ξενάγηση εν πλω, ο δήμαρχος είπε: «Κάτι πολύ ενδιαφέρον είναι η ξενάγηση εν πλω. Έχουμε πλοιαράκια τα οποία κάνουν ξενάγηση, ξεκινάνε έξω από τον Πειραιά εννοώ θαλάσσια και βλέπουμε τον Πειραιά από την θάλασσα. Άρα βλέπουμε τα Βράχια της Πειραϊκής, τα Βοτσαλάκια, το Πασαλιμάνι φτάνουμε δηλαδή μέχρι τη Σαλαμίνα. Είναι πολυ σημαντικό! Έχουμε και την ποδηλατοβόλτα δίπλα στη θάλασσα την Παρασκευή 3 Ιούνιου 18:00 πολύ σημαντικό, με συναδέλφους δημάρχους απ’ όλη την Αττική. Έχουμε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής την πλατεία Πηγάδας με το ινστιτούτο Π. Μυλωνάς για να μάθουν τουλάχιστον τα παιδιά μας αφού εμείς δεν μάθαμε πως πρέπει να λειτουργούμε όταν οδηγούμε και ότι πρέπει να σεβόμαστε και τον ποδηλάτη και τον πεζό και όλους».

«Επίσης έχουμε το μεγάλο κρητικό πανηγύρι στον Πειραιά στις 28 Μαΐου στις 20:30 έξω από το Καραϊσκάκη ένα μεγάλο κρητικό πανηγύρι με καλλιτέχνες και τραγούδια. Με το που λήξουν οι Ημέρες θάλασσας ξεκινάνε και τα Ποσειδώνια, μπορεί να μην γίνονται εδώ αλλά έχουμε το Posidonia running ένα δρομικό που θα γίνει στον Πειραιά την επόμενη Κυριακή. Έχουμε κυνήγι θησαυρού για τα παιδιά στο πάρκο Δουλαβέρη. Έχουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις. Εύχομαι να έρθει κόσμος και εκτός Πειραιά, οι εντός Πειραιά αρχίζουν και έρχονται, δήλωσε επιπρόσθετα.