Ο δικηγόρος, γραμματέας Οργανωτικού της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του τοποθετήθηκε σε σχέση με το αν η ΟΝΝΕΔ είναι σύμφωνα με την εξαγγελία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για κατάργηση των παρατάξεων και ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές. Παράλληλα, σε σχέση με τις φοιτητικές εκλογές ανέφερε ότι «η ΔΑΠ είναι ένα αντίβαρο του παραλογισμού της Αριστεράς μέσα στα πανεπιστήμια και είναι ένα πολύ απτό παράδειγμα η κατάσταση στο ΑΠΘ», κάνοντας και την αντίστοιχη αναφορά στα επεισόδια που έλαβαν χώρα προ ολίγων ημερών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθείς αν η ΟΝΝΕΔ είναι σύμφωνη με την εξαγγελία της κας Κεραμέως για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο

Νομίζω ότι έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση, δεν τίθεται κάποιο θέμα κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων. Στην ουσία αυτό που εξαγγέλθηκε χθες είναι οτι μέσα από την εκλογική διαδικασία με ενιαίο ψηφοδέλτιο θα εκλέγονται οι φοιτητές ως φυσικά πρόσωπα στο όργανο διοίκησης του πανεπιστήμιου. Συμφωνούμε σε οτιδήποτε ενισχύει την εκπροσώπηση των φοιτητών και δυναμώνει τη φωνή τους. Χθες γίνανε κάποιες εξαγγελίες οι οποία θα μπουν προς διαβούλευση για να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο, περιμένουμε να δούμε ακριβώς το πως θα καταλήξει το νομοσχέδιο. Προφανώς είμαστε σύμφωνοι στο να υπάρξει μια αλλαγή, δεν φοβόμαστε την αλλαγή για το πως θα εκλέγονται οι εκπρόσωποι των φοιτητών. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών μέσα από το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα είναι εκπρόσωποι της ΔΑΠ, του ΠΚΣ και των υπόλοιπων παρατάξεων.

Από χθες υπάρχει μια διαρροή ότι καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Δεν διαλύονται οι φοιτητικές παρατάξεις.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών: Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήσαμε μια ξεκάθαρη πλαστογράφηση των αποτελεσμάτων από την Πανσπουδαστική η οποία παρότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ των παρατάξεων να γίνουν μια συγκεκριμένη μέρα οι φοιτητικές εκλογές κάναν εκλογές ένα μήνα πριν, μια εβδομάδα μετά. Εγώ θεωρώ ότι η ΔΑΠ είναι ένα αντίβαρο του παραλογισμού της Αριστεράς μέσα στα πανεπιστήμια και είναι ένα πολύ απτό παράδειγμα η κατάσταση στο ΑΠΘ. Ένα κόσμημα της ακαδημαϊκής μας κοινότητας στο οποίο έχει τεθεί ένα δίλλημα αν θα υπάρχει στέκι ή βιβλιοθήκη. Αυτό και αν είναι παραλογισμός, από την μια έχουμε ανθρώπους οι οποίοι αντιτίθενται στο να φτιαχτεί μια βιβλιοθήκη και από την άλλη έχουμε ανθρώπους οι οποίοι βάζουν πλάτη στην ουσία και με το πρόσχημα ότι δεν θέλουν την αστυνομία να παρεμβαίνει σε παράνομες πράξεις επίσης αντιτίθενται στη δημιουργία της βιβλιοθήκης στο τέλος της ημέρας.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ για το ΣΥΡΙΖΑ: Η ρητορική που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια είναι προς αυτή την κατεύθυνση της ανακοίνωσης της ΝΔ. Γίνονται επεισόδια και αντί να υπερασπιστούμε το χτίσιμο μιας βιβλιοθήκης, υπερασπιζόμαστε 30 κουκουλοφόρους οι οποίοι αντιτίθενται σε αυτό είναι προφανώς το τι επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να προστατεύσει. Επιλέγει να προστατεύσει αυτούς που κάνουνε έκνομες ενέργειες μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Φέτος είδαμε την Πανσπουδαστική κίνηση συνεργασίας να πραγματοποιούν εκλογές σε ιδρύματα ένα μήνα πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία την οποία υπέγραψε και η ίδια η Πανσπουδαστική να γίνουν 18 Μαΐου. Είναι ένας παραλογισμός. Στην πραγματικότητα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για 34η χρονιά βγήκε πρώτη με τον συγκεκριμένο τρόπο εκλογικής διαδικασίας και δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν.

Όλες οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις λένε ότι βγήκε η Πανσπουδαστική πρώτη

Όλες οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις λένε ότι βγήκε η Πανσπουδαστική πρώτη διότι δεν θέλησαν να καταμετρήσουν 6-7 χιλιάδες ψήφους της ΔΑΠ για να την βγάλουνε δεύτερη για επικοινωνιακούς λόγους. Αμφισβητήθηκε από πολύ μικρές μειοψηφίες.  Εμείς από τη δική μας πλευρά δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα να κάτσουμε στο τραπέζι με κανέναν και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα να πάμε και τη φοιτητική εκπροσώπηση και όλα τα ζητηματα ένα βήμα μπροστά. Στηρίζουμε πολύ όλες τις μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για την πιο μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και στο χώρο της παιδείας. Εμείς θα καταθέσουμε όταν έρθει προς διαβούλευση τις δικές μας προτάσεις ώστε η εκπροσώπηση των φοιτητών και να πάει ένα βήμα πιο πέρα αλλά να είναι και εφαρμόσιμη. Στηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που προάγουν την εκπροσώπηση των φοιτητών.

Ακούστε τη συνέντευξή του