O Παύλος Πολάκης, κατά την συνεδρίαση για την παρουσίαση των πεπραγμένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τον προϊστάμενό της Γιώργο Πιτσιλή, ανέφερε στα μέλη της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως έβλεπε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον τρόπο που λειτουργούσε και παρενέβαινε στις Ανεξάρτητες Αρχές η ίδια η κυβέρνηση.

Κατά την συνεδρίαση για την παρουσίαση των πεπραγμένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τον προϊστάμενό της Γιώργο Πιτσιλή, ο κ. Πολάκης πήρε τον λόγο και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θυμάστε πως κυνηγιόμασταν όταν εμείς με πολιτική απόφαση θέλαμε να δώσουμε τα αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ; Θυμάσαι που εσύ καθυστερούσες να μας δώσεις τα στοιχεία και μιλήσαμε στο πορτοκαλί τηλέφωνο σε άπταιστα γαλλικά για να μας δώσεις τον κατάλογο;».

Παράλληλα, ο βουλευτής χαρακτήρισε ως «νεφέλωμα» την ΑΑΔΕ, υποστηρίζοντας ότι οι αρμοδιότητές της πρέπει να επιστρέψουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους και στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Πιτσιλή υποστήριξε «έχετε προφυλάξει τους πλούσιους και έχετε ξετινάξει μικρούς και μεσαίους. Θυμάστε πόσο καθυστερήσατε τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ και Μπόργιαν μέχρι να έρθει η απαράδεκτη απόφαση ΣτΕ για τις 5ετίες;».