Σε ετοιμότητα βρίσκεται το ελληνικό Πεντάγωνο, εξαιτίας της συνεχούς κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.

Η Ελλάδα περίμενε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προχωρήσει σε νέου τύπου υβριδικές απειλές εναντίον της και για τον λόγο αυτόν, έχει μέτρα εδώ και πολύ καιρό.

Άλλωστε, με την τουρκική πολεμική αεροπορία να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους πιλότους της, που βρίσκονται στη φυλακή μετά το πραξικόπημα του 2016, και εξαιτίας των ελλείψεων σε διαθεσιμότητες τουρκικών μαχητικών, ήταν δεδομένο ότι η Τουρκία θα στραφεί σε νέες τακτικές απειλών.

Η αποστολή UAV's στο Αιγαίο είναι πλέον καθημερινή, με τους Τούρκους να επιχειρούν με έναν ακόμη τρόπο να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Ελλάδος.

Η ελληνική αεράμυνα έχει αναπτύξει πολλαπλές βαθμίδες αντίδρασης και μπορεί να εντοπίσει κάθε είδους απειλή, ειδικά εισβολείς με τόσο μικρή ταχύτητα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες της Real News, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εγκατασταθεί σε πολλά ελληνικά νησιά και θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου θα μπορεί να αναγκάζει τα drones να χάνουν το σήμα τους και να πέφτουν.

Μέχρι τότε, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς επεξεργάζονται σχέδια και τρόπους αποτελεσματικής ανάσχεσης της απειλής των τουρκικών drones, χωρίς να απαιτείται απαραίτητα η κατάρριψή τους, καθώς μια τέτοια κίνηση θα κλιμάκωνε την ένταση ακόμα περισσότερο.