Το υπουργείο Εξωτερικών έχει «εξοπλίσει» τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, με χάρτες που αποτυπώνουν τα σχέδια πιθανής Τουρκικής εισβολής στα νησιά μας, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, έναν χάρτη που απεικονίζει την πραγματικότητα για τις τουρκικές προκλήσεις «έχει πλέον στο συρτάρι του» κάθε Έλληνας Πρέσβης.

Όπως φαίνεται σε αυτόν, οι Τούρκοι έχουν παρατεταγμένη την στρατιά του Αιγαίου, πρόκειται για τουλάχιστον 100.000 άντρες, απέναντι από τα νησιά μας, Λέσβο, Χίο, Κω και Ρόδο.

«Στρατό αυτοί; Στρατό κι εμείς»

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Star νωρίτερα, ότι από τη στιγμή που απειλούμαστε, θα θωρακιζόμαστε και πως έχει μελετηθεί κάθε πιθανό σενάριο «επίθεσης» και φυσικά κάθε πιθανή απάντηση.

Μάλιστα, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως η εντολή που έχει δοθεί στους διπλωμάτες είναι: να δείχνουν χάρτες σαν κι αυτόν, χάρτες σαν και της «Γαλάζιας Πατρίδας», στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνομιλητές τους. Μάλιστα, σημειώνουν ότι στόχος η διεθνοποίηση της τουρκικής απειλής.

Δένδιας: Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην Τουρκία, από την ομιλία του στην Πάτρα: «Η χώρα μας είναι ισχυρή και μπορεί, βασισμένη στις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις και στις δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας της, να υπερασπίσει τα εθνικά δίκαια».