Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς για να γιορτάσει με την ομογένεια την Εθνική Παλιγγενεσία.
Ο εν λόγω εορτασμός δεν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Έτσι λοιπόν, φέτος, στην 5η λεωφόρο ο ελληνισμός ήχησε ξανά, στο βάδισμα των ευζώνων της προεδρικής φρουράς που με την παρουσία τους έδωσαν «ελληνικό» παλμό σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κόσμου.

Σε μια συγκινητική στιγμή, για ολόκληρη την ομογένεια στις ΗΠΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σχολίασε πως «Μαζευτήκαμε σαν οικογένεια και όλοι μοιραστήκαμε την περηφάνια και τον σκοπό της παρέλασης. Γονείς προετοίμασαν τα παιδιά τους για την πορεία τους προς την 5η Λεωφόρο. Οι Ενορίες συντόνισαν τα Ελληνικά Σχολεία τους. Οργανώσεις έχτισαν αφιερώματα στους Αθάνατους Ήρωες του 1821. Μια μεγάλη στιγμή για την Ομογένεια».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς βρίσκεται ήδη από τις 2 Ιουνίου στις ΗΠΑ συμμετέχοντας σε σημαντικές διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις. « Εξαιρετική συνάντηση στην DC με τον Mayorkas για την ασφάλεια, τη μετανάστευση, τη συνεργασία για τις θεωρήσεις και το κοινό μας έργο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» γράφει στο Twitter.