Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» θα παραβρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο,  Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στις 10:00 θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την παροχή δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας στις γυναίκες 50 έως 69 ετών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, στις 21:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην τελετή απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από επτά μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι η πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της. «Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: Με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της. Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί, εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως. Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα-πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.