Την απάντησή του στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην εκδήλωση του EBEA.

Μάλιστα, έδωσε μια εσωτερική πολιτική διάσταση στην τουρκική προκλητικότητα, εκπέμποντας προσκλητήριο εθνικής συσπείρωσης, όπως ανέφερε.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα «σταθερό κράτος».

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Στο τέλος της τετραετίας. Τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες. Για εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα. Για συνετή οικονομική διαχείριση και για διαρκείς παρεμβάσεις για ομαλή και δημιουργική καθημερινότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης,

Έτσι, ο πρωθυπουργός σημείωσε την ανάγκη για σταθερό τιμόνι σε μια συγκυρία με πλείστες όσες προκλήσεις.

«Έχουμε ένα γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται. Και υπό αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου, ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος. Και αυτήν την σταθερότητα που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια, είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.


Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα γίνει σε ξενοδοχείο της Πόλης.

Ενδεικτικό της σημασίας της Συνόδου είναι το γεγονός ότι στο δείπνο θα βρίσκεται ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος ήρθε από το Βελιγράδι, ενώ στη Σύνοδο θα παρευρίσκεται και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Έτσι, για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη είναι ευκαιρία για μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με όλους τους ηγέτες για το μέλλον της περιοχής ενόψει και των συζητήσεων που θα γίνουν στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (23 και 24 Ιουνίου) και αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας.