«Τα χρήματα φέτος δόθηκαν νωρίς, το δεύτερο είναι πως τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, απαντώντας στο αν το υπουργείο έχει δώσει τα χρήματα για την αντιπυρική περίοδο και αν είναι έτοιμοι οι δήμοι.

«Νομίζω όμως πως το βασικό είναι να δούμε ο καθένας μας τι πρέπει να κανει γιατί μερικές φορές μπερδευόμαστε μεταξύ μας και αυτό δημιουργεί κακή εντύπωση στους πολίτες. Η ανακοίνωση που βγάλαμε είχε ως σκοπό να θυμίσουμε ότι οι δήμοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί προφανώς πρέπει να την κάνουμε με τα χρήματα αυτά και τα χρήματα που θα βάλουμε από τα ταμεία μας αλλά δεν είναι όλα δήμος. Είναι δήμος, είναι δασαρχεία αλλά είναι και πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να ξέρουν ποια είναι και η δικιά τους ευθύνη ειδικά όταν μιλάμε για εκτός σχεδίου δόμησης και χωράφια στα οποία εκεί πέρα δεν υπάρχει αρμοδιότητα καθαρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

«Πρέπει να ενισχύσουμε και να θωρακίσουμε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που θα έχει τον κεντρικό σχεδιασμό. Να τρέξει η προκήρυξη του Ταμείου Ανάκαμψης για να δημιουργηθούνε τα 13 περιφερειακά κέντρα πολιτικής προστασίας έτσι ώστε πλέον και περιφερειακά να έχουμε έναν σχεδιασμό και μηχανήματα, τουλάχιστον να ξέρουμε ο καθένας μας καλά τι πρέπει να κάνουμε. Προφανώς θέλει χρήματα η πολιτική προστασία...», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τι κάνει ο καθένας μας. Τα δασαρχεία θέλουν κόσμο, είχε γίνει πολύ καλή δουλειά όταν τα δασαρχεία είχαν πάρει κοινωφελή εργασία και την κάνανε μόνοι τους γιατί τώρα πρέπει εμείς να καταθέσουμε μελέτες στα δασαρχεία για να μας τις εγκρίνουμε και να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τα άλση στα οποία έχουμε και εμείς συνυπευθυνότητα. Παρόλα αυτά δεν βοηθάει καθόλου το να ρίχνουμε κατηγορίες ο ένας στον άλλο, ο κόσμος χάνει την όποια εμπιστοσύνη είχε απέναντι στους θεσμούς άρα κεφάλι κάτω και δουλειά», δήλωσε επιπρόσθετα.