Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, με σκοπό να παραδώσει συμβολικά το πρώτο αντίτυπο του Οδηγού για τα δικαιώματα των θυμάτων ρατσιστικού εγκλήματος σε γραφή Braille.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης είναι συντονιστής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κώτσηρας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς «τρέχουν» τις σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην πληροφόρηση.

Ο οδηγός καταρτίστηκε στο πλαίσιο του έργου «Αναπτύσσοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική ενάντια στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τα εγκλήματα μίσους» και του Εθνικού Σχεδίου δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, το οποίο παρακολουθείται από το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνου Αλεξανδρή.

Ο οδηγός περιλαμβάνει επαρκείς πληροφορίες για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και θα ακολουθήσει η αποστολή του σε φορείς και πανεπιστήμια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σήμερα είχα την χαρά και την τιμή να παραδώσω στον Υπουργό Επικράτειας κ. Γ. Γεραπετρίτη, Συντονιστή του Εθνικού Σχεδίου...

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Κώτσηρας στις Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξακολουθεί να υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Οικοδομούμε μία σχέση εμπιστοσύνης με κάθε συμπολίτη μας, η οποία να αντανακλά το ενδιαφέρον και τη μέριμνα για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του», ανέφερε σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, προσθέτοντας: «Άλλωστε, η λήψη πρωτοβουλιών και η προώθηση πολιτικών για την περαιτέρω ενίσχυση και θωράκιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας».