Την είδηση ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος σε κανένα ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Action24 ξεκαθάρισε πως εκλογές θα γίνουν στο χρόνο τους και πως «αυτό το έχει επισημάνει πολλές φορές ο πρωθυπουργός».

Παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους οικονομικά ευάλωτους σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα για τα καύσιμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με τις συζητήσεις για την αισχροκέρδεια και τις καταγγελίες των πολιτών, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως γίνονται έλεγχοι, ενώ σε πολλές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση επιβλήθηκαν αυστηρά πρόστιμα. «Έχουμε βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις που αισχροκερδούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την αύξηση των τιμών σε είδη ανάγκης, ο αναπληρωτής υπουργός απέδωσε το πρόβλημα και στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και την αύξηση προσφοράς και ζήτησης. «Δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα πληθωρισμό», είπε ο κ. Παπαθανάσης.