Ο 28χρονος δικηγόρος Ορφέας Γεωργίου διαδέχτηκε στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, δύο εβδομάδες πριν, τον Παύλο Μαρινάκη στην προεδρία της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνοντας ποσοστό 88,6% από τους συνέδρους, που στήριξαν την υποψηφιότητά του. Μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τοποθετείτε για τα σχέδιά του, τους στόχους του για τη Νεολαία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Στα 28 αναλαμβάνετε μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Ποια είναι τα σχέδιά σας για την ΟΝΝΕΔ της επόμενης ημέρας;

Σας ευχαριστώ. Είναι ειλικρινά μεγάλη τιμή για μένα να αναλαμβάνω την προεδρία μιας τέτοιας ιστορικής οργάνωσης, μόλις στα 28 μου χρόνια. Στόχος μου είναι να συνεχίσω αυτό που ο Παύλος Μαρινάκης ξεκίνησε την προηγούμενη τριετία, μια ΟΝΝΕΔ δηλαδή χρήσιμη στην κοινωνία των νέων ανθρώπων. Μια ΟΝΝΕΔ που θα αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα άγχη κάθε νέας και κάθε νέου, θα έρχεται σε πραγματική επαφή με τις αδυναμίες και τα προβλήματα κάθε κοινωνικής και επαγγελματικής ομάδας και θα προσπαθεί να τα λύσει. Δεν θα μείνουμε, όμως, να ακούμε μόνο τους νέους, αλλά θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ολοκληρωμένες προτάσεις από τους νέους για τους νέους. Ονειρεύτηκα μια ΟΝΝΕΔ που θα γίνει η φωνή των νέων και θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα του 2030 με τις ιδέες και τους ανθρώπους της, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των νέων στην πολιτική και προτρέποντάς τους να ασχοληθούν. Αποδεικνύοντας στους νέους ότι πολιτική είναι να κάνεις τη ζωή όλων καλύτερη. Η γενιά μας αποδεικνύει πως με τις κατάλληλες ευκαιρίες, όταν της δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία, μπορεί να τα καταφέρει. Κι αυτή η απόδειξη για μένα προσωποποιείται στον προκάτοχό μου, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

georgiou
Οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου είχαν μεγάλη επιτυχία. Πώς είδατε αυτήν τη διαδικασία;

Η ολοκλήρωση των εργασιών του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ μάς άφησε με μια αίσθηση αισιοδοξίας, ελπίδας και ευθύνης για το μέλλον. Και η αισιοδοξία αυτή ξεκίνησε από την προσυνεδριακή περίοδο, όταν τα μέλη μας αυξήθηκαν κατά 22.000, παρά το γεγονός ότι πολλά «αποστρατεύθηκαν» λόγω ηλικιακού ορίου. Το Συνέδριο αυτό έδωσε πραγματική φωνή στους νέους ανθρώπους. Το αποδείξαμε στην πράξη, αφού οι μόνοι ομιλητές άνω των 30 ήταν είτε απερχόμενοι είτε επίτιμοι προσκεκλημένοι - πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ και βουλευτές. Αξίζει να αναφερθώ ιδιαίτερα στους εκπροσώπους από αρκετές ευρωπαϊκές και διεθνείς Νεολαίες που διατηρούν στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την ΟΝΝΕΔ, όπως είναι ο πρόεδρος της IYDU, Michael Dust, η πρόεδρος του YEPP, Lidia Pereira, και εκπρόσωποι οργανώσεων που ανήκουν στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την Ουκρανία, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Κροατία και την Ιρλανδία. Το μήνυμα για εμάς ήταν και είναι πως στην Ελλάδα του 2030 κανείς δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο και πως όλοι μαζί θα χτίσουμε τη χώρα που ονειρευόμαστε. Και σε αυτήν μας την προσπάθεια συμπορεύτηκαν μαζί μας ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», το Καταφύγιο Ζώων Βύρωνα, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου - Χολαργού. Παράλληλα, η εκλογή των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ατόμων με τόσο διαφορετικές καταβολές, από τόσο διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες, νέων γυναικών και ανδρών, μας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι η επόμενη μέρα για την ΟΝΝΕΔ θα είναι ακόμα πιο δυναμική.

Οι νέοι χρειάζονται ειλικρίνεια, προοπτικές και ευκαιρίες. Και αυτό αποτελεί τη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη


Τι πιστεύετε πως χρειάζονται οι νέοι από εδώ και πέρα;

Πρόκειται για μια γενιά που προέρχεται από μια δεκαετή οικονομική κρίση και θεωρείται ταυτόσημη με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα του μέλλοντος. Αυτό το μέλλον είναι που θα πρέπει ως ΟΝΝΕΔ να διασφαλίσουμε, θέτοντας τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος της προόδου και της ανάπτυξης. Η πρώτη ύλη υπάρχει. Περίτρανη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι οι νέοι της Ελλάδας διαπρέπουν σε όλους τους τομείς εντός και εκτός συνόρων. Κυρίως, όμως, θεωρώ ότι οι νέοι χρειάζονται ειλικρίνεια, προοπτικές και ευκαιρίες. Και αυτό αποτελεί τη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλαμβάνετε καθήκοντα έπειτα από μία τριετία πολύ επιτυχημένη για την ΟΝΝΕΔ, αλλά πολύ δύσκολη για τη χώρα. Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το επόμενο διάστημα; Πώς θα φτάσουμε μέχρι τις εκλογές;

Την προηγούμενη τριετία πετύχαμε πολλά και στόχος μας είναι να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Η παρακαταθήκη που έχουμε στα χέρια μας είναι πολύ σημαντική. Αυτοσκοπός για μας -και για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίαςείναι οι επόμενες γενιές. Να είναι καλύτερη η καθημερινότητά τους και το μέλλον τους -το μέλλον μας- γεμάτο προοπτικές. Είναι γεγονός ότι η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες κρίσεις. Κι όμως απάντησε στα ταυτόχρονα μέτωπα και στις προκλήσεις. Η κοινωνία μας και η οικονομία μας έμειναν όρθιες, μετατρέποντας τα εμπόδια σε εφαλτήρια προόδου. Η πρόοδος πάνω από όλα είναι η αλλαγή, είναι η δυνατότητα προσαρμογής σε έναν κόσμο που αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την υποχώρηση της ανεργίας. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τις μειώσεις φόρων και εισφορών, που για εμάς τους εργαζομένους είναι μια σημαντική ανάσα. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, που κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τα μέτρα για την ενίσχυση των νέων, τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια και τα σχολεία, την ενίσχυση του ΕΣΥ. Αν τα αναλογιστούμε όλα αυτά, ο δρόμος και -κυρίως- η απόφαση των επόμενων εκλογών είναι εύκολα και δεν είναι άλλα από τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας.