Στις Βρυξέλλες αναμένεται να μεταβεί ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο στις εκεί εργασίες της συνόδου των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ.

Ο ΥΕΘΑ θα μεταβεί αύριο, νωρίς το πρωί, στην έδρα της Συμμαχίας, παρά, συμφώνως με πληροφορίες, τις περί του αντιθέτου συστάσεις των θεραπόντων ιατρών του να παραμείνει στην Αθήνα, λόγω της προσφάτου ασθενείας του με τον κωρονοϊό. Αν και έχει αναρρώσει πλήρως από την ήπια νόσηση και τα σχετικά τεστ είναι αρνητικά, υπήρξε σύσταση από πλευράς των ιατρών του – ως προελέχθη – για να αποφύγει το ταξίδι και τις πολλές επαφές σε κλειστό χώρο, εισήγηση που δεν έγινε δεκτή.

Ο Έλλην Υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της χώρας στη σύνοδο, που αναμένεται να επικεντρωθεί στις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην «Ομάδα Ράμστάϊν» για την ενίσχυση με οπλικά συστήματα, ιδίως πρώην σοβιετικής και γενικότερα ανατολικής τεχνολογίας.

Τέλος, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Ν.Παναγιωτόπουλος αναμένεται να έχει συνάντηση με το νέο Υπουργό Αμύνης της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνού, στην οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί ο στρατηγικός χαρακτήρας της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας και να εξεταστούν όλες οι περαιτέρω πτυχές της, ενώ πιθανότατα θα συναντηθεί και με την Γερμανίδα ομόλογό του Κριστίν Λάμπρεχτ, την οποία ήταν να συναντήσει την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, προερχόμενη από το Καράτσι του Πακιστάν, συνάντηση όμως που αναβλήθηκε την τελευταία κυριολεκτικώς στιγμή, αφού – τότε – η Γερμανίδα ΥΠΕΜΑ βρέθηκε θετική στον κωρονοϊό!